APA VIE ECHILIBRATA IN DEUTERIUAPA VIE APA ECHILIBRATA IN DEUTERIU

    Se vorbeste din ce in ce mai mult despre apa vie. Voi cauta sa raspund la intrebarile  care mi-au fost puse adesea , referitoare la ce  este apa usoara,( supranumita si « apa vie «)   si  care este diferenta intre « apa vie » si apa “obisnuita”.

Dorinta de a trai cit mai mult si mai sanatos a fost un motor extrem de puternic in toate  societatile umane .  Din mitologie, pornind de la patriarhii biblici care au trait sute de ani, povestea lui Ghilgames nu este decat istoria aventurilor unui muritor in cautarea secretului nemuririi.  Alexandru cel Mare a cucerit lumea in speranta gasirii aceluiasi izvor al nemuririi. Mai recent, in istoria redescoperirii Americilor, Cristofor Columb   a avut, in afara telului declarat economic si  un tel ascuns, acela al descoperirii izvoarelor tineretii vesnice, plasate, dupa cum credeau el dar si  Regele si Regina  Spaniei,  undeva in zona Bimini sau in  peninsula Yucatan.

Cercetatorii moderni au aflat cate ceva despre modul in care se pot folosi rezervele biologice, cu care suntem inzestrati de la nastere, pentru a beneficia de o viata mai lunga si mai sanatoasa. Utilizarera unor diete speciale, a unui  anumit stil  de viata, echilibrarea si substitutia hormonala,  folosirea busterilor de  hormoni de crestere,  folosirea celulelor stem si a altor ingredienti naturali si/sau sintetici, ale caror efecte au fost dovedite prin studii , cum ar fia apa saracita( echilibrata )  in deuteriu ( apa usoara) , extractele de alge, veninul de vipera s.a.m.d. reprezinta doar cateva din caile care se deschid in fata omenirii in speranta indeplinirii visului li Ghilgames.

Un anume tip de Apa, un anumit si ascuns izvor sau fantana  au fost din totdeuna banuite ca ar reprezenta unul dintre secretele nemuririi sau cel putin al unei vieti lungi si sanatoase ( zeii, conform mitologiei,  beneficiau atat de apa din fantana tineretii cat si de un principiu alimentar special “ elixirul zeilor”)  .

Studiile asupra apei au aratat secrete uluitoare si in acelasi timp au pus in fata cercetatorilor noi mistere , foarte gtreu de descifrat.  Astfel, s-a constatat ca, in anumite conditii de laborator, in raport cu structura spatiala si modul de dispunere a moleculelor de apa in raporturile dintre ele, apa cu aceeasi alcatuire chimica, adica H2O, poate fierbe la 600 grade Celsius ( apa obisnuita de la robinet fierbe la 100 grade Celsius) si ramane in stare lichida la temperaturi de multe zeci de grade Celsius sub zero ( este vorba de asa numita polywater)

Apa, substanta pe care o intalnim peste tot in jurul nostru si cu care suntem atat de obisnuiti incat o consideram un lucru fara o valoare deosebita, apa  pe care o  putem  risipi dupa bunul nostrum plac, este in realitate o substanta miraculoasa, cu proprietati exceptionale, fara de care viata nu ar fi posibila. Toti savantii accepta ca viata a luat fiinta in Oceanul Primordial, adica in apa.  In viata  intrauterina si in copilarie  apa reprezinta 70% din greutatea corpului . La varsta adulta coeficientul de apa  din organism scade la 60% iar pe masura ce imbatranim  ne “ uscam “ atat la figurat cat si la propriu.   ”

Fenomenul vieţii lungi şi sănătoase este influenţat de calitatea apei, adică de proprietăţile apei: structura spatiala a atomilor si sarcinilor electrice componente, compoziţia ionică şi izotopică  si conţinutul informaţional al apei ( informaţia neentropică şi entropică).

Imbătrânirea organismului uman  ca şi apariţia multor boli, unele tipuri de scleroze, cancerul, astmul etc., sunt legate si  de îmbătrânirea apei din interiorul organismului.

Îmbătrânirea apei din organism duce la degradarea structurii sale (dispoziţie  tetramoleculară dipolică în faze duble ).

( NOTA : Din punct de vedere structural fizic,  cea mai stabilă asociaţie în apa lichidă este tetramerul H8O4, în care 4 molecule de apă (H2O) sunt legate  la un loc  ( „ca vreascurile într-un znop”), generând o structură spaţială botezată   tetrahedron compact.  Cele 4 molecule de apă sunt fixate în tetrahedron prin legături speciale,  dependente de proprietăţile ionului de hidrogen ( H+ ) din structura  moleculeleor de apă. Tetrameri  de apa sunt  legaţi într-o manieră compactă= tetrahedron , care genereza o stare fizica specială, în proporţii egale  semicristalină şi semilichidă. Aceasta stare permite convertirea unei structuri în cealaltă, generând o variabilitate maximă şi favorizând reacţiile biochimice din organism şi controlul lor foarte uşor,  astfel încât reaţiile biochimice caracteristice vietii si care în laborator se pot produce doar în condiţii particulare de presiune  şi temperatură,  se pot produce în corpul viu  la condiţiile normale de temperatură şi presiune  ale mediului înconjurător , permiţând existenţa vieţii.

Atunci cand in molecula de apa atomul de hidrogen (H) este inlocuit prin izotopul sau greu, cu masa dubla, Deuterium ( D),  particularitatile functionale ale apei se schimba, apa respectiva manifestand actiuni biologice inhibitorii.

Cu cat o apa este mai pura, adica are un continut mai redus de Deuterium, cu atat functiile sale biologice sunt mai benefice asupra vietii.

Aceasta apa cu continut redus( echilibrat) in Deuteriu, cunoscuta si sub numele de „apa usoara” are efecte benefice spectaculose asupra organismelor vii a fost supranumita, prin referirea la mitologie si basme , ca ” apa vie”

Care sunt beneficiile utilizarii apei echilibrate in deuteriu?

           Asadar apa saracita( echilibrata )  in deuteriu ( AED) nu este o inventie omeneasca, omul doar a descoperit o tehnologie care sa permita prepararea, pe cale industriala, a unei ape sarcite in deuteriu standardizate, in conditii controlabile, reproductibile si in cantitati suficiente  care sa permita studii randomizate, cu rezultate superpozabile in conditii similare pe orice meridian al mapamondului.

Apa saracita in deuteriu  s-a gasit,  in vremuri imemoriale, in cantitati atat de mari pe pamant incat urmele ei le gasim astazi in ghetarii proveniti din acele vremuri.

Modul in care, de-a lungul timpului, apa de pe pamant s-a imbogatit in deuteriu si  si-a degradat proprietatile biologice este discutat. Intr-o recenta emisiune de la BBC se aprecia ca peste 25% din deuteriul de pe pamant este de  contaminare din compozitia cometelor care au gravitat pe langa Terra sau care s-au prabusit pe ea in vremuri foarte vechi.

              Initial, apa cu continut scazut de  Deuterium,  generatoare de efecte biologice spectaculoase  de intarziere a imbatranirii umane, a fost descoperita  studiind obiceiurilor populatiilor longevive din Iacutia si Abhazia.

Aceste doua populatii, despartite in spatiu de peste 5.000 km, aveau in comun , ca stil de viata si obiceiuri alimentare, doar bautul  de apa rezultata din topirea ghetarilor, apa cares-a dovedit ca are  cu un conţinut redus în Deuteriu.

In studiile asupra  apei de gheţar , cu un conţinut redus în Deuteriu,  efectele  biologice au fost atât de importante încât   au fost  considerate ca  reprezentând o descoperire de importanţă capitală , care a justificat  declanşarea unei competiţii fantastice de cercetare , pentru  obţinerea în laborator şi pe scară industrială a apei cu conţinut cât mai scăzut în deuteriu.

Una dintre cele mai bune tehnologii  de scădere a concentraţiei de deuterium şi implicit  de obţinere a   uneia dintre cele mai bune, poate cea mai bună,  apă cu conţinut redus de deuterium, a fost imaginată de cercetătorii din România . Tehnologia romaneasca, brevetata,  a fost distins cu Medalii de Aur si Dipolome de Aur la cele mai prestigioase targuri de inventica din lume.

EFECTE BIOLOGICE ALE Apei Echilibrate in Deuterium (AED):

      1- Efecte metabolice

2 – Efecte neuropsihice

      3 – Efecte in lumea animala si vegetala

      4- Efecte antitumorale si de control a   proliferarilor benigne si maligne

      5 – Efecte de ameliorare a statusului  cosmetologic cutanat

6- Efecte antipsoriazice

      7- Efecte imunomodulante

 1-Efectele metabolice :

 • scade nevoia de insulina la diabeticii insulinodependenti,
 • scade glicemia la diabeticii insulino- independenti,
 • reduce colesterolul si lipidele sanguine,
 • imbunatatirea generala a metabolismelor, a starii generale, a somnului, a digestiei.
 • are efecte imunomodulatoare

 2-Efecte benefice neuropsihice

 •  imbunatateste capacitatea de munca,
 • imbunatateste puterea memoriei creatoare,
 • reduce anxietatea,
 • reduce depresia

3-Efecte ale AED in lumea animala si vegetala;

 # la plante :

 • creste productivitatea cu 56% la grau si cu 250% la castravete si ridichii ,

# la pasari si animale:

 • gainile produc de 2 ori  mai multe oua,
 • activitatea sexuala a soarecilor creste, etc.

# Creste durata de viata ( experimental):

          – la flori de 3 – 4 x

          – la cobai  = dubleaza speranta de viata

TRANDAFIR-1  TRANDAFIR-2

4- Efectele AED de control a proliferarii celulare

 • (Somlyai şi colab., FEBS Letter, Vol. 317, No. 1, 2, 1-4 feb. 1994):

“scăderea  concentraţiei de deuteriu sub cea normală, întârzie progresia (evoluţia) unor tipuri de cancere la şoareci şi le creşte durata de supravieţuire”

Efectele antitumorale  s-au constatat atat in culturi de celule cat  si la animale si la om .

 • AED reduce sau blocheaza concomitent expresia genelor oncogene.

 a )-In culturi de celule, AED

 • intarzie multiplicarea fibroblastilor umani netumorali (Lara ),
 • inhiba multiplicarea liniilor de celule canceroase  A4 ( murine haematopoetic cell line FDCP-M1 clona A4 ). PC-3 ( human prostate), MCF-7

( human brest), MI 4 ( human melanoma origin).

 • induce apoptoza pentru liniile celulare A4 si PC3  ( interleukin dependenta)

 b ) – La soarece, AED

 • induce , in vivo, apoptoza liniilor celulare A4 si PC 3 ;
 • reduce expresiei genelor oncogene c-myc si Ha – ras
 • si a genei supresoare p53 la soarecii expusi la carcinogeneza ;
 • determina regresia completa sau partiala a tumorilor prostatice umane transplantate la soarece.

c ) –La caine si pisica  AED

induce regresia totala sau partiala a tumorilor spontane

 Efectele AED de control a proliferarii celulare maligne la om

  AED-1     AED-2

 ( Topirea  80% a tumorii pulmonare in 3 luni de ingerare a AED)

AED-3     AED-4

 Reducerea cu 60% a metastazei lombosacrate de neo de san la 3 luni de ingerarede AED)

 5- Efectele antipsoriazice ale AED

PSORIAZISUL1-300x200

 

6- Efectele antiaging ( antiimbatranire) ale AED

AED are imporatante efecte antiimbatranire. Aceste efecte au nfost constattate di nstudiul populatiilor longevive di Iacutia si Abhazia care beau apa  de gehetar care s-a constatat ca are un continutredus de Deuteriu

Efectela antiimbatranire ale AED sunt consecinta efectelor sale biologice metabolice, neuropsihice si de control al proliferarii celulare.

In afara de om, efectele antiimbatranire ale AED au fost constatate atat in lumea animala cat si in lumea vegetala .

 Efectele antiaging ale AED s-au constatat in lumea animala si vegetala;

 la plante :

 • creste productivitatea cu 56% la grau si cu 250% la castravete si ridichii ,

# la pasari si animale:

 • gainile produc de 2 ori  mai multe oua,
 • activitatea sexuala a soarecilor creste, etc.

# Creste durata de viata ( experimental):

– la flori de 3 – 4 x

          – la cobai  = dubleaza speranta de viata

# Controleaza proliferarile celulare benigne si maligne

 CUM SE POATE FOLOSI APA VIE AED ?

 Apa Echilibrata in Deuteriu AED este lipsita de toxicitate si  are statut de apa de masa, ea putand fi bauta ca orice alt tip de apa .

Modul de utilizare (cantitate pe zi, doze pe fiecare priza  , intervale intre doze, concentratia  de AED si durata de folosire)   este diferit in raport cu scopul uramarit: de echilibrare metabolica, antiimbatranire sau in scop terapeutic.

Medicul antrenat si cu experienta poate sa faca, in urma unui consult , recomadarile necesare, fara riscul neatingerii scopului dorit si de evitare a unor reactii secundare  .

Cel mai usor si mai simplu mod de utilizare a AED   consta in utilizarea zilnica a produselor cosmetice DEUTERIA LUX care au la baza AED si asociatii complexe de principii active naturale si/sau extracte vde celule stem ( naive) vegetale.

 CUM SE POT FOLOSI PRODUSELE COSMETICE DEUTERIA LUX PE BAZA DE AED?

 Am creat si brevetat  gama de cosmetice   Deuteria Lux  ca produse originale , unice in lume, pe baza experientei indelungate de dermatolog implicat in tratamentul nevoilor si suferintelor cutanate de la nivelul fetei si corpului,  pe baza utilizarii de AED si a unor amestecuri complexe de principii active naturale si extracte de celule stem

( celule naive) vegetale.

Cosmeticele din gama Deuteria lux  contin lineare  pentru toate tipurile de ten si pentru toate nevoile speciale ale pielii fetei si corpului.

Cosmeticele din gama Deuteria pot fi folosite de orice doritor cu conditia alegerii linearului dedicat tipului de ten si /sau tipului de  nevoie speciala cutanata.

 Pentru informatii suplimentare accesati paginile din site-ul nostru  dedicate gamei de produse cosmetice DEUTERIA LUX

 

 

INFORMARE

 • Pacientii care nu se pot deplasa la sediul nostru au in continuare disponibila varianta de consultatii online.Mai multe detalii la nr.: 0722.55.37.34
 • *Nota: Cazurile care au fost in strainatate in ultima luna, prezinta infectii respiratorii, au temperatura sau au fost Covid pozitiv in ultimele 4 saptamani vor fi consultati DOAR online.