CEARCANE PUNGI SUB OCHI

 Cearcanele pot fi familiale sau se pot dezvolta si agrava ca o consecinta a  stilului de viata.

Starea  de boala, oboseala accentuata sau noptile nedormite accentueaza cearcanele.

Modificarile hormonale patologice ( hipertiroidie, boala Addison, etc.) ca si  fazele ciclului menstrual exacerba manifestarea cearcanelor.

 Discoloratia violet negricioasa din jurul ochilor este favorizata si de particularitati anatomice ale zonei : piele foarte subtire carea lasa sa se vada prin transparenta zona mai vinetie a muschiului orbicular al  ochiului, zona  dispusa chiar sub  piele   si neacoperita de strat adipos de mascare.

 Tulburarile de circulatie capilara arteriala si venoasa locala  cu reducerea vitezei de circulatie a sangelui  prin capilarele foarte sinuoase, dezvoltate in zona pleoapelor pe masura ce inaintam in varsta, favorizeaza intensitatea de manifestare a cearcanelor (viteza redusa de circulatie a sangelui in capialre  permite o extractie mai mare de oxigen din sange (se stie ca sangele venos, mai putin oxigenat, are o culoare vinetie, in timp ce sangele arterial oxigena,t are culoare rosie vie stralucitoare).

Cncomitent cu tulburarile de circulatie capilara arteriala si venoasa locala se adauga si tulburari in drenajul prin circulatia limfatica  a pleoapelor, fapt ce sporeste intensitatea de manifestare a cearcanului si favorizeaza dezvoltarea pungilor de  sub ochi

Tearpia cearcanelor si a pungilor de sub ochi este complexa  si trebuie sa fie individualizata.

 Diferentiem : a)- terapie prin produse cosmetice dedicate

                           b)- terapie instrumentala

                           c)- echilibrarea stilului de viata

 a)-Terapia  cearcanelor si pungilor de sub ochi prin produse cosmetice 

 Exista un mare numara de prosuse cosmetice si/ sau dermatocosmetice  dedicate terapieie cearcanelor si pu ngilor de sub ochi. Unele cauta doar sa mascheze sau sa echilibreze discoloratia pri apliacrea de coloranti de echilibrarea sau de mascare.

Cosmeticele  care vor sa si trateze situatia trebuie sa contina pricipii active  antiinfalmatoare, regeneratoare, hidartante , de echilibrarea a circulatiei venocapialre si limfatice locale .

Exemplificam prin Crema anticearcane antipungi sub ochi din gama Deuteria Lux care poate fi folosita singura sau in asociere cu crema contur ochi Deuteria Lux. DEUTERIA LUX  crema anticearcane anti Pungi sub Ochi: Asociaza efectele -apei echilibrate in Deuteriu cu proprietatile de reducere cu 35% in 8 saptamani a cercurilor intunecate si a pungilor de sub ochi determinate de Hidrolizatul din tarate de Orez asociat cu Oxidoreductaze si Proteine din Soia. Amestecul de Ceara  de tarate  de Grau cu Shea Butter si Argan  Oil   reduce  cu 30% a efectele histaminice  generatoare ale  senzatiei de mancarime  si umflare cutanata  palpebrala si cu 60% a efectele  inflamatorii cutanate,  ameliorand  deficitele de micdrocirculatie din pleoape  care stau la baza aparitiei pungilor si cearcanelor de sub ochi

 

DEUTERIA LUX  crema  de contur Ochi: Asociaza efectele -apei echilibrate in Deuteriu cu efectul de hidratare al ceramidelor -3 si lipidelor din lapte care reconstruiesc bariera lipidica a pilelii crescand hidratarea cu 25% si  scazand pierderea insensibila de apa prin piele cu 11% . Amestecul de Ceara  de tarate  de Grau cu Shea Butter si Argan  Oil   reduce  cu 30% a efectele histaminice  generatoare ale  senzatiei de mancarime  si umflare cutanata  palpebrala si cu 60% a efectele  inflamatorii cutanate. Extractul de microalge  reduce rapid ridurile prin cresterea  cu 67%  a  sintezei de colagen in piele si scade  cu 46%  a rata de moartea  a fibroblastilor cutanati, determinand rapid diminuarea ridurilor de tip laba de gasca  de la coada ochilor. 

 b)- Terapie instrumentala a cercanelor si pungilor de sub ochi beneficiaza de :

       1- Umplere  cu Acid Hialuronic

      2- Infiltratii cu Ozon

     3- Endy Med

     4- Radiofrecventa tripolara RFTP

 1- Umplerea cu acid hialuronic

1-300x119   2-300x115

2- Injectarile de ozon intralezional ajuta in tedrapai cearcanelor

Pentru informatiii suplimentare accesati paginile din site-ul nostru dedicate acestor tehnici, instrumente si proceduri.