Dermabraziunea

        Dermabraziunea este o tehnica veche si permanent noua de ingrijire a tenului si pielii corpului. O varianta arhaica si nesofisticata de dermabraziune este curatarea tenului prin frecarea cu malai sau argila , tehnici utilizate de cosmetologia traditionala taraneasca romana . Dermabraziunea este o tehnica cunoscuta  de mult timp si utilizata  intens datorita eficacitatii sale probate si verificate de-a lungul timpului.

 Dermabraziune   Dermabraziune  Dermabraziune

        Astazi, dermabraziunea traieste o tinerete noua, datorita aparatelor si tehnicilor  moderne, sofisticate, care i-au sporit eficienta de o maniera spectaculoasa.

Se  folosesc aparate care produc dermabraziunea utilizand :

–          cristale de corondum cu duritate foarte mare ,

–          bile foarte mici de sticla,

–          cristale de diamant fixate pe discuri abrazive, de otel inoxidabil

–          folii de hartie medicala acoperita cu cristale de sticla

Se diferentiaza doua tipuri de dermabraziune:

–          dermabraziunea medicala estetica si /sau terapeutica

–          dermabraziunea cosmetica

  Derma-4-300x225   Dema-5-300x212

Inainte de tratament                                                      Dupa tratament

 

Regenerarea tenului – Inainte si dupa

Derma-6-300x225   Derma-7-300x280 

    Dermabraziunea medicala estetica si /sau terapeutica

            Utilizeaza predominant discurile abrazive, acoperite cu cristale de diamante sau alte minerale sau materiale cu duritate mare ( frecvent hartie medicala sterila acoperita cu cristale de sticla)  si care vor produce, prin frecarea tenului, dezepitelizarea partiala, adica indepartarea unei parti din grosimea  pielii. Este foarte important sa nu se provoace o abraziune prea profunda, cu  afectarea stratului papilar, cu producerea de microhemoragii.

                  Se utilizeaza pentru tratamentul buzelor cu riduri verticale multiple, a barbiei si a obrajilor.

                  De obicei, dermabraziunea medicala estetica si/sau terapeutica se practica asociat altor tipuri de interventii, cum ar fi lipofilingul si/sau liftingul chirurgical,

                  Necesita o pregatire prealabila a tenului timp de 15 zile cu hidrochinona si vitamina C

                   A doua zi dupa dermabraziunea medicala estetica tenul este edematiat, cu senzatie de tensiune sensibila care face dificila deschiderea nedureroas a gurii timp de 2-3 zile. De la sfarsitul zilei unu dupa dermabraziunea medicala apar cruste maronii care vor incepe sa se detaseze din ziua a 4-a si vor disparea in totalitate dupa o saptamana, lasand o piele de culoare roza, care isi va recapata culoarea normala in 10-12 zile.

                     Din prima zi dupa dermabraziunea medicala se vor aplioca creme grase, apoi creme hidratante si regeneratoare.

                     Cremele ecran solar cu indice de protectie mare , peste 30, vor fi utilizate  cateva saptamani sau chiar luni.

                     Dermabraziunea profunda, mai ales cea terapeutica, antreneaza riscul de arsuri, cicatrici hipertrofice,  hipo sau hiperpigmentari.

 Dermabraziunea cosmetica

                        Dermabraziunea cosmetica utilizeaza frecvent cristalele de corondum cu duritate foarte mare si mai rar bilele  de sticla sau cristalele de diamant fixate pe discuri abrazive, de otel inoxidabil, antrenate de turbine care imprima o miscare de rotatie cu viteza foarte mare.

              Dermabraziunea cosmetica  cu cristale de corondum cu duritate foarte mare este cea mai frecvent utilizata. Ea presupune proiectarea pe ten sau zona de tratat a unui jet de cristale care apoi voi supuse unui proces de frecare cu o piesa de mana.

              In timpul procesului de frecare straturile superficiale de celule ale pielii vor fi  indepartate, producandu-se un adevarat peeling superficial mecanic. Adancime peelingului mecanic depinde de forta de apasare si de durata masajului cu piesa de mana.

              Dupa atingererea profunzimii dorite a peeelingului mecanic, cristalele de corondum vor fi indepartate de pe piele prin absorbtia printr-un sistem de vacuum.

               Concomitent cu indepartarea cristalelor si a celulelor descuamate, vacuumul realizeaza si o terapie endermologica cu drenajul limfatic al fetei si aportul, pe calea capilarelor arteriale, de sange proaspat, ca urmare a activarii microcirculatiei din zona tratata prin dermabraziune.

               Aparatele  recente si sofisticate de Dermabraziune cosmetica permit efectuarea concomitenta cu aspiratia si a unui masaj vibrator care va activa regenerarea cutanata pana in profunzime.

               Cele mai sofisticate aparate de dermabraziune permit aplicarea la sfarsitul  dermabraziunii si a unei sedinte de lumina albastra cu rol calmant, antiinflamator, antiacneic si regenerator.

               Dermabraziunea cosmetica este indicata pentru stergerea ridurilor superficiale, pentru stergerea cicatricilor de acnee, pentru tratamentul acneei ( singura sau in asociere cu tratamentele cu IPL ( Lumina Intens Pulsata).

                Aplicarea de creme antiacneice, creme hidratante si regeneratoare, creme antirid si antiimbatranire cutanata prcum si a cremelor ecran solar cu factor mare  de protectie este indicata  pe toata perioada efectua terapiei , dupa terapie si pe perioadele cu terapie de intretinere.

                Se recomande 6-8 sedinte de dermabraziune la intervale de 1-2 sap[tgamani, urmate de 6-8 seedinte la intervale de 3-4 saptemani si de sedinte de intretinere ori de cate ori estenevoie

                 Asocierea dermabraziunii cosmetice cu sedintele de Mezoterapie de tip Mezolifting sporeste eficienta ambelor proceduri

        Dermabraziunea pe care o folosim si care este foarte solicitata de  pacientele noastre, este cea care  utilizeaza  cristele de corondum, care au duritate foarte mare, apropiata de cea a diamantului. Cristalele de corondum sunt distribuite pe suprafata tenului in mod automat , cu ajutorul unei piese de mana , aceeasi cu care se realizeaza, prin frecare , si dermabraziunea. Adancimea dermabraziunii este permanent controlata vizual de operator pentru a se obtine rezultatul benefic maximal. Intensitatea parametrilor de functionare a masinii este personalizata in raport de toleranta pacientului si de scopul efectuarii procedurii. In marea majoritata a cazurilor ne este soliocitata dermabraziunea ca metoda de intretinere faciala, singura sau asociata cu mezoliftingul

       Cu  rezultate bune dermabraziunea este folosite si pentru terapia acneei si mai ales pentru atenuarea cicatricilor de acnee. Diminuarea   porilor dilatati ca si a ridurilor superficiale este posibila prin utilizarea perseverenta a dermabraziunii. Dupa efectuarea dermabraziunii cristalele de corondum si celulele cutanate moarte indepartate prin dermabraziune sunt aspirate cu ajutorul piesei de mana printr-unsistem de vacuum care concomitent permite efectuarea unui limfodreaj . Completarea dermabraziunii cu un masaj vibrator si aplicarea unor produse cosmetice de calitatae din gama Deuteria  pe baza de apa echilibrata in deuteriu si amestecuri complexe de principii active naturale adecvate nevoilor tenului tratat desavarsesc ingrijirea fetei prin dermabraziunea cu cristale pe care o folosim in clinica noastra .

      Misiunea dermabraziunii este de a elimina ridurile fine si de a regenera pielea in profunzime. Dermabraziunea este indicata , in mod particular, fumatoarelor. Dermabraziunea nu are nici-un efect asupra formei sau volumului gurii.

    Dermabraziunea   ameliorareaza aspectului tenului, determinand stergerea partiala a ridurilor superficiale, hidrateaza , energizeaza, catifeleaza, face tenul stralucitor si regenereaza pielea si, in raport de subastantele folosite, poate produce un grad de lifting facial.