DERMATITA ATOPICA  ATOPIE  ECZEMA SUGARULUI  ECZEMA COPILULUI

DERMATITA ATOPICA  ATOPIE  ECZEMA SUGARULUI  ECZEMA COPILULUI

 

Dermatia atopica defineste o predispozitie innascuta la a dezvolta reactii alergice la o multime de produse si substane din mediul inconjurator.

Gama produselor la care copilul (ca si adultul) poate dezvolat reactiile alergice din dermatita atopica este foarte variata, de la pulberi (praf , polen, pulberi industriale, etc.,) aduse de vant la praf de var, praf de casa, ciment , saruri de crom, nichel, cobalt, detergenti, coloranti anilinici, acuarele, plastilina,  parfumuri, textura lenjeriei (indeosebi la fibrele sintetice), plus , alimente (lapte, peste,etc.,) fructe ( fragi, capsuni, kiwi, etc.,) acarienii din casa,  numeroase medicamente si produse cosmetice.

Tabloul manifestarilor clinice este foarte variat, de la simplu prurit ( mancarime) , pete rosii cu mancarime, pete edematiate urticariene (ca batute cu urzica), vezicule mari cu continut lichidian cu tendinta la ombilicare centrala( prurigo strofulos), la aspecte de eczema uscata, eczema zemuinda sau eczema piococizata ( suprainfectata).

 Pruritul (macarimea) este un simptom asociat la toti pacientii si este intens si foarte suparator, contribuind din plin la reducerea calitatii vietii .

Pielea atopicului este forte uscata.

Identificarea alergenului declansant prin teste alergologice este de imporatnta majora in terapia dematitei atopice.

In clinica noastra folosim tratamente complexe, personalizate pentru fiecare pacient, in raport cu intensitatea manifestarilor de dermatita atopica, forma clinica , varsta si greutatea copilului  precum si prezenta altor patologii asociate.

In cadrul acestor terapii  tintim:

a)-Utilizarea de antihistamince, creme noncortizonice , creme hidratante si emoliente din Gama Deuteria Lux cu apa  echilibrata in Deuteriu, curatarea mediului de viata, curele heliomarine si mai ales  o dieta din care sa se elimine alimentele alergizante sunt doar cateva din masurile care nu trebuie sa liposeasca din terapia dermatitei atopice.

b)-Identificarea infestarilor parazitare si/sau a lergiilor la pene de pasari si sau la perii  din  blana  animale de companie face parte din arsenalul de investigare si terapie care permite ameliorarea  calitatii vietii copilului atopic si a familiei sale.

c)-In cazul formelor cu manifestari clinice foarte zgomotoase  si pentru perioade scurte de timp si la mare nevoie  este permisa si folosirea dermatocorticoizilor.

 d)-Asocierea OZONOTERAPIEI, a SAUNEI CU OZON  si/ sau HIDROCOLONOTERAPIEI  reprezinta terapii adjuvante de mare interes, dezvoltate in ultimii ani si care  au un rol in tratamentul  dermatitei atopice. Aceste proceduri vor fi strans legate de varsata si cooperarea pecientului cu dermatita atopica.

Aparate  folosite  in clinica noastra  in terapia dermatitei atopice, eczemelor si urticariei:

 1- Laser Bioregenerator cu lumina rece LED TRIWINGS , produs de BIOPHTON –  MEDICALOO, Toulouse, Franta

 2- Combina Dermalight 500 cu raze UVB narrow band 311nm , Germania

 3- APARAT DE FOTOTERAPIE DERMALIGHT 1000 CU UVB narrow nand 311nm, GERMANIA

4- Aparat de Hidrocolonoterapie  HC-2000 automatizat si digitalizat,   produs     Spania

 5- Generator  de Ozon Medical OZONOSAN ALPHA PLUS,  produs in Germania

 

 

INFORMARE

  • Pacientii care nu se pot deplasa la sediul nostru au in continuare disponibila varianta de consultatii online.Mai multe detalii la nr.: 0722.55.37.34
  • *Nota: Cazurile care au fost in strainatate in ultima luna, prezinta infectii respiratorii, au temperatura sau au fost Covid pozitiv in ultimele 4 saptamani vor fi consultati DOAR online.