DETOXIFIERE

DETOXIFIEREA

 Pentru ca organismul nostru sa functioneze la parametrii maximali, in stare buna de sanatate si cu performante fizice, psihice si cognitive trebuie ca mediul intern sa aibe o compozitie de caliatate.

Din nefericire, organismul este supus unei agresiuni zilnice atat din partea mediului biologic (bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti, protozaore, etc.,) care ne agresioneaza prin infectare si expunere la toxine bacteriene si sau micotice (ex.: aflatoxinele declansatoare de cancer hepatic, etc.,)  cat si prin stilul nostru de viata, expunerea la factorii fizici (frig, umezeala, curenti de  aer rece, radiatii solare infrarosii si in special razele ultraviolete) , poluare, aport de  hormoni exogeni ( conatminanti ai hranei  sau introdusi voluntar in organism),substante toxice cu sau fara actiune de tip hormonal ( pesticide, insecticide) , aport alimentar de metale grele toxice ( plumb, mercur din pestele oceanic sau din apa de baut) , radiatii care intoxica organismul , etc.

 Identificarea  starii de intoxicare  sta la indemana  medicilor care vor face o anamneza amanuntita in cadrul careaia vor identifica semnele clinice de  intoxicatie, vor cauta sa gaseasca sursele  toxicelotr din organism, vor prescrie analize pentru identificare toxicelor si in final vor recomanda o terapie detoxifianta.

            Din punct de vedere clinic semnele de intoxicatie cronica se instaleaza lent si insiduios , pe masura ce rezervele functionale cu rol de protectie a organismului sunt depasite. In gebneral medicul suspecteaza o stare de autointoxicare metabolica in fata unui tablu clinic  adesea polimorf in cadrul caruia sunt incluse: balonarea, constipatia, diareea,  durerile si discomfortul abdominal, durerile de cap,  scaderea capacitatiii de concentrare si a performantelor intelectuale “ ceata pe creier” , oboseala cronica, iritatii ale pielii, urticarie, alergii,  mancarime cutanata,  dureri articulare, sectretii vaginale albicioase fara prezenta de ciuperci sau bacterii patogene in continutul vaginal .

            Identificarea surselor de intoxicare se dovedeste frecvent a fi un lucru aqnevois  si deliact. Medicul va apela la dozari de metale grele in sange, in tesuturi ( inspecial in par) , in materiile fecale.

Examenul de  digestie  pe  materii fecale , identificarea florei din intestin , identificarea parazitilor si viermilor din intestin sunt masuriexploratorii obligatorii. Explorarea amanuntuita a tubului digestiv si in special a fubctie complexe a colonului este foarte imporatnta deoarec e medicii stiu ca numeroase boli sunt  cauzate de acumularea  de reziduuri toxice in organism (putresceine, cadaverine, etc.,).cu punct de plecare in disfunctia intestinala si mai ales a colonului. Se stie ca “ gunoaiele “ metabolice  depuse  in interiorul colonului ( intestinul gros) in urma procesarii alimentelor dregleaza functiile  digestive normale si prin toxinele care apar pur si simplu “otravesc “ organismul.. Constipatia cronica favorizeaza autointoxicarea ( organismul recircula toxinele din colon) dar  si cancerul de colon.

Colonul are capacitatea de a depozita  reziduurile si de a face  fata substantelor iritante  si alergenilor pe termen lung. Depasirea capacitatilor colonului  de a rezolva aceste probleme se instaleaza lent, astfel incat nu ne dam seama  decat tarziu  ca s-a atins punctul  critic in care  el nu mai  functioneaza la parametrii normali.

 Terapiile detoxifiante

 Tearpiile detoxifiante sunt variate si depind de  natura , sursa si tipul de intoxicare. Intoxicatiile cu metale grele vor beneficia de  terapii specifice cu medicamente “ chelatoare” adica medicamente care leaga metalul greu din tesuturi si il transforma intr-o forama chimica pe care organismul o poate metaboliza sau elimina pe caile normale de excretie.

O dieta adecvata , saraca in toxine, metale grele toxice, insecticide si pesticide va fi foarte utila.

In afara de calitatea si compozitia dietei este foarte imporatnta si modalitatea de gatirea alimentelor care trebuie sa fie facuta de asa maniera incat sa elimine apariatia de toxine in alimentele gatite.

Deosebit de importanta este reglarea , echilibrarea florei intestinale din intestinul subtire  utilizarea de antibiotice, antimicotice singure sau asociate cu insamantarea cu flora sanatoasa sau masuri favorizante ale dezvolatrii unei flore sanatoase.

Curatarea colonului de reziduurile toxice , de materiile facale blocate si pietrificate pe peretii intestinului gros  si eliminarea reziduurilor de putrefactie restante, a microbilor si parazitilor prezenti uneori la acest nivel, a substantelor  toxice greu de eliminat care otravesc organismul si atrofiaza  musculatura intestinala este esentiala in cursul terapiilor detoxifiante.

Pe linga  aceste masuri de detoxifiere specifica exista si tehnici de  detoxifiere generala precum Ozonoterapia si Sauna cu Ozon dar si dispozitivele cu nanocuante ION MAGNUM GENIUS