EPILARE DEFINITIVA DE LUNGA DURATA IPL  

 – Avem o experienta foarte bogata in domeniul tratamentelor de epilare de lunga durata.

 –  Domnul Profesor Dr Nedelcu Ioan este primul dermatolog care a introdus in Romania, in urma cu multi ani,  primul laser epilator , Laserul cu Alexandrit si a prezentat primele comuncari stiintifice si de training in acest domeniu. 

 –  Energia luminoasa a  sursei de IPL este absorbita de pigmentul ( melanina ) din firul de par si transformata  in caldura. Pentru a se produce distrugerea radacinii firului de par si in consecinta epilarea, este necesar ca radacina firului de par sa fie incalzita la 70 grade Celsius pentru cel putin 1 milisecunda.

           Parul inchis la culoare este epilat cel mai eficient, datorita concentratiei mari de pigment melanic, care determina un maximum de absorbtie si de conversie a luminii IPL in caldura.

           Parul deschis la culoare  este mai putin pretabil la epilat, deoarece are mai putina melanina, absoarbe mai putina energie din raza  de IPL si se produce mai putina caldura , de multe ori insuficienta pentru a incalzi parul la 70 grade  Cerlsius pentru o perioada de timp suficient de lunga  pentru a distruge radacina .

           Parul carunt sau alb aproape nu contine melanina , nu absoarbe energie din raza de lumina IPL, nu se incalzeste si deci nu poate fi epilat. 

           Straturile superficiale ale pielii contin de asemenea melanina care absoarbe si ea o parte din energia razei luminoasde IPL, se incalzeste si poate produce arsuri. Tratamentul persoanelor cu pele inchisa la culoare se face cu doze mai mici de energie pentru a nu produce leziuni secundare ale pielii. Aparatele cu Lumina Intens Pulsata din ultimele  generatii au protocoale de tratament diferentiate in raport cu gradul de pigmentare a pielii , astfel incat tratamentul epilator este mult mai sigur si eficient.

          NOTA : Ca regula generala,  pielea bronzata VA FI  EPILATA IPL DUPA trecerea bronzului. 

 

EXEMPLIFICARE DE EPILARE DE LUNGA DURATA IPL

EPILARE-DE-LUNGA-DURATA-300x2851 

   EPILAREA “DEFINITIVA “ CU IPL = LUMINA INTENS PULSATA este actual cea mai folosita tehnica de epilare “ definitiva:”

 Comentariu  : Notiunea de “ epilare definitiva “  cu o priza excelenta de marketing si creata de fizicienii care au produs primele lasere epilatorii , NU ESTE REALA. Aceasta notiune se refera a fi definitiva doar pentru firul de par care a fost tratat.  Firul de par are , in mod normal, o viata doar de  2-3 ani, dupa care moare si locul sau este luat de un fir de par nou. Cresterea firului de par nou NU este influentata de actiunea dispozitivului epilator, astfel incat dupa un timp sunt necesare noi cure de tratament epilator.

       Folosim in clinica doua tipuri de  dispozitive epilatorii cu Lumina Intens Pulsata:

 a)- Aparat pentru Tratamente cu Lumina Intens Pulsata – IPL PULSAR , Excel Photonix Systems Ltd, Anglia)

 b)- Aparat cu Lumina intens Pulsata Blue Star 2H+

 PRET: La Clinica din Paris  a  Dr. Benjamin Ascher = 300 Euro/ sedinta