MEZOTERAPIE

 INDICATII:

  •  MEZOLIFTING = TERAPIA REGENERATIVA A  TENULUI
  • TERAPIA CELULITEI
  • TRATAMENTUL CADERII PARULUI SI
  • TRATAMENTUL VERGETURILOR

 Mezoterapia estetica

           Mezoterapia a fost descoperita, din intamplare , cu peste 56 ani in urma, de medicul francez L. Pistor. In articolul publicat de acesta, in revista “ Presse Medicale” numarul din 4 iunie 1958, este folosit pentru prima data termenul de” mezoterapie “ pentru a descrie efecte benefice neasteptate pe care le poate produce administrarea intradermica a medicamentelor. Istoria spune ca  doctorul Pistor , in lipsa de alte resurse terapeutice ,

„… a tratat un cizmar surd, aflat în criza astmatica, cu injecţii i.d. cu procaina. A doua zi cizmarul – deşi nu scapase de criza astmatica – relateaza medicului ca în timpul noptii auzise sunând pendula, deşi era surd…”

       Ameliorarea surditatii acestui pacient a fost fugace şi tranzitorie, dar L. Pistor a început sa trateze surditatea cu injectii intradermice auriculare şi periauriculare cu procaina cu un succes dosebit, ceea ce a permis o dezvoltare fara precedent a tehnicii sale, initial  pentru terapia surditatii si mai apoi pentu tratamentul durerii, traumatismelor, suferintelor reumatismale, circulatorii,  iar in ultimii 15 ani pentru tratamente estetice medicale etc.

       In anul 1987 Academia Franceza de Medicina – a recunoscut  mezoterapia ca o noua tehnica terapeutica de interes major.

       In anul 1995 mezoterapia era practicata de peste 50% din medicii francezi.

   Ce este mezoterapia ? 

 J. Parienti, in 1995, defineste mezoterapia ca „O administrare topica, cu efect regional, folosind medicamente în doze foarte mici, care trebuiesc injectate obligatoriu pe cale intradermica, în mai multe puncte din zona de tratat”.

            Practic , prin aceasta tehnica, desi se injecteaza doze foarte mici din substantele active  aceste doze sunt in realitate cu mult mai mari decat cele care s-ar putea realiza in organul tinta cu dozele maximale din acelasi produs administrat pe cale sistemica.

             MEZOTERAPIA este o tehnica activa dar neinvaziva, care actioneaza asupra pielii vii.

             MEZOTERAPIA hraneste si regenereaza celulele stimuland fibroblastii, aceste mici uzine interne ale pielii, care vor  fabrica Colagen, Elastina si Acid Hialuronic, inducand o regenerare cutanata importanta, pielea devenind hidratata, repulpata, cu o tenta stralucitoare, luminoasa.

               Sedinta de MEZOTERAPIE dureaza 20 – 30 minute si consta dintr-o succesiune de  injectii cutanate, absolut nedureroase, efectuate cu ajutorul unor micro-ace, care permit injectarea de cantitati foarte mici de subsatanta pe fiecare injectie.

               In clinicile noastre  folosim cu mult succes MEZOTERAPIA ESTETICA Manuala  sau Instrumentala cu  pistoalele de mezoterapie pentru:

                  – MEZOLIFTINGUL FACIAL

                  – TRAPIA CELULITEI

                  – TERAPIA VERGETURILOR

                  – TERAPIA CADERII PARULUI

                  – LIPOLIZA PRIN INJECTII PENTRU TOPIREA DEPOZITELOR DE

                     GRASIME din orice zona a corpului

Pistolet pentru mezoterapie DHN Electronic 3, Italia
Pistolet pentru mezoterapie DHN Electronic 3, Italia
Ace atraumatice pentru mezoterapie
Ace atraumatice pentru mezoterapie

INFORMARE

  • Pacientii care nu se pot deplasa la sediul nostru au in continuare disponibila varianta de consultatii online.Mai multe detalii la nr.: 0722.55.37.34
  • *Nota: Cazurile care au fost in strainatate in ultima luna, prezinta infectii respiratorii, au temperatura sau au fost Covid pozitiv in ultimele 4 saptamani vor fi consultati DOAR online.