Terapia energetica in dermatologie

TERAPIE ENERGETICA IN DERMATOLOGIE

 In terapia energetica,  fiintele vii sunt considerate ca structuri energetice . In cadrul acestui concept, starea de sanatate defineste acea stare in care organismul isi pastreaza pe toate nivelele constituente energiile nominale. Starea de boala este definita, in aceasta teorie, ca situatia in care oragnismul  nu isi mai poate mentine nivelul energetic pe un anumit palier ( organ).

 Refacerea nivelului energetic nominal si recupearea starii de sanatate pe un anumit palier (organ, tesut) se poate realiza prin dieta,  medicamente chimice si transfer de cuante energetice .

Transferul energetic poate  fi realizat de la  o fiinta la alta. Acest transfer este posibil a fi efectuat doar de persoane cu  calitati innascute speciale  si este greu  de cuantificat.

Construirea de aparate si dispozitive care sa genereze cuante energetice masurabile si usor reproductibile reprezinta una din realizarile stiintifice de o importanta capitala si de  care se leaga sperante terapeutice extraordinare.

Clasificarea acestor dispozitive este destul de dificila data fiind marea variabilitate tehnica si de tipuri de cuante energetice utilizate.

Folosim in clinica noastra un numar mare de lasere si dispozitive energetice de tratament.

Pe baza experientei personale am impartit dispozitivele energetice pe care le folosim in clinica in mai multe grupe.

 In raport cu intensitatea energiilor folosite de  diferite tipuri de lasere si dispozitive energetice  terapeutice se deosebesc 3 grupe de instrumente:

 a)- Lasere si dispozitive cu energie inalta care actioneaza predominat prin distructii celulare si sau tisulare care vor antrena in timpul doi activarea mijloacelor fiziologice de reparare.

In aceasta categorie am  inclus :

1 –  Laser   Bisturiu cu CO2 “ LASER CHIRURGICAL SLIM 30” 

 2 –  Laser Vascular LP-YAG + Dye-VL construit pe platforma laser multifunctionala cea mai avansata, Harmony XL, a companiei  Alma Lasers

 3 –  Laser   Dornier Medilas D FlexiPulse Germania

 4 –   Laser Fraxel Re:store Reliant Technologies Inc. USA

5 –  Aparat de Radio Frecventa Tripolara Apollo produs de Pollogen Israel

6 –   E-MATRIX upgradat la E-TWO  aparat pentru REDUCEREA FRACTIONALA A RIDURILOR & REINNOIREA TENULUI , produs de Compania SYNERON din ISRAEL

7 – ENDY MED  3 DEEP  PRO SKIN produs de Compania  Endy Med din ISRAEL , destinat LIFTINGULUI NECHIRURGICAL AL FETEI (remodelare volumetrica (3D) a fetei si pentru TRATAREA RIDURILOR

8 –  Aparat pentru Tratamente cu Lumina Intens Pulsata – IPL PULSAR , Excel Photonix Systems Ltd, Anglia)

9 – APARAT DE FOTOTERAPIE DERMALIGHT 1000  CU UVB  NARROW BAND 311nm

10 – Bisturiu electric ELECTROBETER 120,  ITALIA

11 – Bisturiu cu Radiofrecventa Surgitron ELLMAN , USA

    b)- Lasere si dispozitive  cu energie joasa  in care cuantele energetice eliberate si  folosite au valori comparabile cu cele care poarta informatia la nivel celular. Aceste dispozitive aduc la valori nominale nivelele energetice de pe palierele deficitare ca urmare a resetarii functionale a celulelor  tesuturilor.

In aceasta categorie am inclus:

 1 – Laser Bioregenerator cu lumina rece LED TRIWINGS , produs de BIOPHTON – MEDICALOO, Toulouse, Franta,

2 –  REDUSTIM  =  pentru tratamentul OBEZITATII ABDOMINALE  si cresterae sperantei de viata produs de Compania  COSMOSOFT – Franta 

3 – LIPOCRYO – pentru REDUCEREA DEPOZITELOR LOCALIZATE DE GRASIME, produs de Compania CLINIPRO  din Spania 

4  – Aparat de terapie cu Ultrasunete cavitationale  Lagon Sono 30 – produs de Multiwell , Franta

5  – Aparat  Jet-Peel  –  Jet-m, produs de Tav Technic Israel

6 – Aparat de Terapie Vibratorie  Vibe T Doc , produs de Medical, Italia

7 – Dispozitiv combina    IDROMED 5PS , Germania , pentru tratamentul transpiratiei excesive la: axile, palme, picioare

8 – Dispozitiv pentru  tratamentul durerii cu pulsuri  magnetice MAS, Anglia

9 – INTRACEUTICALS  O2  sistem de infuzie de Oxigen hiperbar si seruri pentru reintinerire faciala  produs de Compania INTRACEUTICALS din Australia

  c)- Dispozitivele cu cuante energetice foarte mici= nanocuante, echivalente cu nanocuantele produse de neuroni si prin care sistemul nervos comanda functia celulelor corpului= neurosignaling. Utilizand nanocuante produse artificial dar identice cu neurosignalingul fiziologic se reseteaza functiile celulelor in raport de nevoile corpului.

In aceasta categorie am inclus:

2- ION MAGNUM GENIUS  aparat de tratament cu nanocuante identice cu cele pe care le genereaza sistemul nervos pentru a  semnaliza si comanda “signaling”  functiile fiziologice ale corpului omenesc,  produs de compania ION GENIUS din Anglia si este unul dintre cele mai sofisticate aparate pentru terapiile de remodelaj corporal si  de regenerare si echilibrare energetico-metabolica.

 Pentru informatii suplimentare accesati si paginile  din site-ul  www.drnedelcuioan.ro dedicate acestor  lasere, dispozitive si/sau proceduri