VASE CAPILARE DILATATE, TRATAMENT

VASE CAPILARE DILATATE, TRATAMENT

 Cuperoza defineste o anumita particularitate reactionala a pielii fetei ce  se caracterizeaza pritr-un aspect rosietic al fetei. Aspectul rosietic ( cuperozic) este  generat de prezenta unor capilare mici si dilatate .  Clinic , cuperoza se traduce printr-o roseata dispusa la nivelul fetei, predominat la nivelul obrajilor dar si al barbiei si nasului.

In evolutie, cuperoza se poate complica cu dezvoltarea rozaceei.

Rozaceea este un stadiu evolutiv superior cuperozei, stadiu in care apar fenomene inflamatorii, cu discret edem, pe care se dezvolta papulopustule sterile, asemanataore cu cele din acnee. Asemanarea  acestor papulopustule cu cele din acnee este atat de mare incat mult timp rozaceea a fost etichetata, din punct de vedere diagnostic,  ca “ Acnee Rozacee”.   

Mecanismul de producere al acneeii si cel de  dezvoltare  al rozaceei sunt cu totul diferite si pe cale de consecinta si terapiile vor fi, in mare masura , diferite.

Cuperoza si rozaceea se dezvolta pe un teren predispus, cu anumite particularitati reactionale vasculare si frecvent pe un ten sensibil.

In mecanismul intim de producere sunt implicate deficitele  de nutrienti (riboflavina) , dismicrobismele intestinale, inflalmatia  cronica a peretelui intestinal si, nu in ultima instanta,  fenomene imunologice.

 Diagnosticul cuperozei si al rozaceei sunt , prin definitie, eminamente clinice si nu necesita explorari instrumentale sau analize de sange.

 Tearpia Cuperozei si Rozaceei  este complexa si frecvent de  lunga durata.

 In momentul in care pacientul nu va mai respecta stilul de viata recomandat este posibila recidiva.

 Anotimpurile extreme , vara si iarna , prin expunerea la factorii fizici specifici  agraveaza suferinta tenuluicuperozic si sau cu Rozacee.

 In clinica noastra recomandam o terapie care se adreseaza tuturor mecanismelor etiopatogenice implicate in cuperoza si rozacee.

In cadrul acestei terapii utilizam mediactie adresata echilibrarii florei intestinale, supleerea cu factorii nutritionali deficitari, calamrea inflamatiei cronice, o mai buna manageriere a stress-ului.

 Persoanelor  cu cuperoza si  /sau Rozacee li se recomanda un stil de viata cu stress bine controlat, cu o dieta echilibrata in principii active ( proteine, grasimi si hidriocarbonate bune), gatite fara supraincalzire pe termen lung la temperaturi peste 100 grade Celsius.

O flora intestinala echilibrata si insamantata periodic cu eubiotice asociata si cu cure periodice de detoxifiere,  Hidrocolonoterapie, Ozonoterapie, Sauna cu Ozon  reprezinta cateva din masurile generale care tin de stilul de viata si care pot ameliora cuperoza si rozaceea.

Din punct de vedere cosmetologic tenul  cuperozic cu sau fara rozacee  reprezinta o mare provocare, incomplet rezolvata.

 Un cosmetic sau dermatocosmetic destinat tenului scuperozic si/sau cu rozacee  trebuie sa contina factori de hidratare, factori antiiritanti si antiinflamatori, sa aiba actiune antihistaminica, dar si factori indreptati mimpotriva rosetei cutanate .

O asemenea gama trebuie sa aiba actiune calmanta, emolienta , catifelanta si energizanta

 Exemplific cu produsele pentru ten sensibil din gama Deuteria Lux pentru ten sensibil ( Emulsia demachianta, Lotiunea –ser si crema pt ten sensibil )  si in mod special Deuteria Lux creama antiroseata . Dermato cosmeticele din gama Deuterie Lux dedicate tenului sensibil contin ceramide -3 , lipide din lapte si saruri de acid hialuronic care cresc hidratare cu 58%), ceara de tarate de grau cu shea butter si agan oil care reduc cu 30% simptomele  histaminice de iritatie si mancarime si cu 60% inflamatia)  iar extractul din germeni de grau are un excelent efect antiiritant, calmant si  catifelant

 Lotiunea –ser Deuterie lux pentru tenul sensuibil este un concept original pe care l-am creat  si  conform caruia,  intr-o lotine care contine ingredientii activi specifici lotiunilor tonice am incorporat principii active specifice serurilor, in concentratii active , adecvate, astfel  incat am obtinut un produs nou, original care imbina efectele lotiunilor tonice cu cele ale serurilotr tratante, cu eficienta spectaculoasa cu preturi de cost mai mici si  satisfactie deosebita pentru utilizatoare .

Ca intreaga gama Deuteria Lux , lotiunea ser  pentru  ten sensibil , emulsia demachianta si crema pt ten sensibi nu contin  conservanti ( formaldehide, parabeni), colorantii si/sau  parfumuri.

 Deuteria Lux crema antiroseata, prin continutul de extracte de celule stem  (naive)  de  Trandafir din muntii  Alpi si de factori de comunicare si crestere din Magnolie,  exercita, impreuna cu celelalte ingrediente continute un impresionant efect anticuperozic si antiinflamator.

 Tratmentul tenului cuperozic si /sau cu rozacee trebuie sa fie complex . El va asocia :

               a)- Produse dermatocosmetice  dedicate , de calitate si cu eficienta mare,  asa cum sunt cele din gama Deuteria Lux .

 Produsele pentru ten sensibil vor fi utilizate timp foarte lung, practic pe toata perioada in care tenul sa manifesta ca un tencuperozic. Ingrijirea tenului cuperozic va beneficia de aceleasi masuri si produse cosmetice in cele doua anotimpuri extreme dar cu cateva particulatitati: vara vom avea grija sa folosim creme fotoprotectoare iar iarna un supliment de hidratare locala si sistemica.

 b)-Stil de viata cu dieta adecvata cu :

1)-Evitarea contactului cu poluantii de oras, gaze de esapament, praf de strada, expunerea intempestiva la radiatii infrarosii si ultra violete sau alti factori fizici ( vant, frig , umezeala, caldutra excesiva) sunt doar cateva masuri benefice in ingrijirea tenului cuperozic .

2) – O dieta fara alcool, tutun,  excitante in exces ( cafea , coca, pepsii, ciocolata, bauturi energizante) , fara condimente picante in exces ( ardei iute, boia, piper, usturoi), cu cat mai putine conserve, carne de porc, grasimi si tocaturi prajite, sosuri, rantasuri si bogata in legume si fructe ( mere, morcov, pepene, pere, struguri, citrice) este deosebit de bine venita pentru tenulcuperozic. Echilibrarea florei intestinale si insamantarea acesteia cu flora sanatoasa, ( eubiotice intestinale ) ocupa un loc foarte important  in echilibrarea tenului cuperozic

 c)- Tearpie instrumentala:

 – JetPeel,                                

                       – Intraceutical O2 ( terapia Madonei)

                        – Lumina rece LED TRIWINGS

– Tearpie cu  Lumina Intens Pulsata ( IPL)

– Terapie cu lasere vasculare

        –    Laser vascular Dornier Medilas D FlexiPulse- Germania 

        –    Laser Vascular LP-YAG + Dye- VL construit pe platforma laser  multifunctionala cea mai  avansata, Harmony XL, a companiei  Alma Lasers ,USA

  1. d) – Detoxifiere
  2. e) – Hidrocolonoterapie
  3. f) – Ozonoterapie

Pentru informatii suplimentare accesati paginile din site-ul www.drnedelcuioan.ro  dedicate acestor tehnici, proceduri si aparate.