G-ral . Mr(r). Prof. Dr. Nedelcu Ioan

CMI   Nedelcu Ioan, Str Veronica

Micle no 15, sector 1, Bucuresti,

Tel 0722 55 37 34

 

Roseata fetei , cunoscuta atat de bine de  dermatologi sub numele de cuperoza, poate fi determinata genetic – bujorii din obraj care nu vor sa sa remita si sfarsesc sa intrige si sa  deranjeze posesorul – sau poate fi consecinta unei suferinte cutanate asociate sau nu tenului sensibil sau ca etapa ( stadiul I eritemaos ) al rozaceei.

Tratamentul este diferentiat in raport de etiologie. In cuperoza cu determinism genetic cremele antiroseata si cremele  fotoprotectoare asociate cu dieta cu cat mai putine condiment picante, branzeturi  fermentate si alcool pot fi utile. Terapia instrumentaal cu IPL, LED si/sau Laser vascular 1064nm  long pulse sunt utile.

Pentru   cuperoza din rozacee tratamentul este  complex:  medicamentos, dietetic , de echilibrare a microbiomului cutanat si digestiv, dieta, terapie instrumental ca si mai sus  si nu in ultimul rand produse  dermatocosmetice dedicate.

Pentru tratamentul cuperozei determinate genetic, al cuperozei associate tenului sensibil dar si pentru  cupeoza asociata rozaceei, am creat un linear   special, in Gama Deuteria lux, bazata pe Apa Echilibrata in Deuterium si numeroase principia active natural.

            Linearul din gama Deuteria lux dedicat  tratamentului  cuperozei  cuprinde Deuteria lux emulsie demachianta pentru ten normal, uscat, sensibil cu care recomand sa se  curate tenul de 2 x pe zi, dimineata si seara, cu tampon cu vata.  DeuteriaLux lotiunea tonica pentru ten sensibil hidrateaza si calmeaza instant daca se aplica de 2 x pe zi dupa ce tenul a fost curatat. Linearul cuprinde Deuteria  Lux crema antiroseata cu o compozitie extrem  de complexa, de la extrat de celule stem de trandafir din  Muntii Alpi, extracte de magnolia si alte peste 20 principii active naturale dedicate tenului sensibil si cuperozic. Recomand  aplicarea cremei Antiroseata Deuteria lux de 2 x pe zi, pe zonele cuperozice, dupa lotiunea tonica. Data fiind bogatia de principii  active si natura particulara a tenului sensibil, in cazurile de cuperoza asociata tenului sensibil, recomand efectuarea unui test de toleranta la gatul mainii inaintea primei aplicatii. Linearul este completat cu Deuteria lux crema pentru  ten sensibil care recomad sa  fie aplicata de 2 x pe zi, dupa aplicarea cremei antiroseata, pe toata fata si decolteu.

In zilel insorite nu uit sa recomand pacientului cu cuperoza sa utilizeze ceme fotoprotectoare cu SPF+50.