21.03.2010 | Author: Nedelcu Ioan | Posted in Sfatul Medicului

Articol publicat in revista UNICA

DEUTERIA COSMETICS

Dedicata frumusetii tale

Al Dumneavoastra

Prof.Univ Dr. Ioan Nedelcu

Medic primar Dermatolog

Doctor in Stiinte Medicale

Membru al Academiei Americane de Dermatologie

Membru al Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie

Infiintata in anul 2003, compania DEUTERIA COSMETICS si-a propus sa-si dedice toate fortele creatoare si imaginatia stiintifica Frumusetii Dumneavoastra, prin fructificarea valentelor exceptionale antiimbatranire si de reglare a proceselor metabolice, ale unui principia acvatic de noutate absoluta , apa echilibrata ( saracita ) in Deuteriu

( DDW), rezultatul muncii de cea mai inalta tinuta stiintifica a unei echipe exceptionale de cercetatori romani  de la Institul National de Criogenie si  Separari Izotopice.

Cercetările asupra apei au confirmat încă o dată, că fenomenul vieţii lungi şi sănătoase şi al pielii tinere, viguroase, cât mai puţin ridate şi strălucitoare, energice şi delicat mătăsoase în acelaşi timp, sunt profund dependente de tipul şi calitatea apei.

Apa Echilibrată în Deuteriu- AED, (Deuterium Depleted Water – DDW) obţinuta în România printr-o tehnologie de separare-purificare izotopică  imaginata de cercetători romani  de renume şi premiata cu Medalii de Aur şi Diplome de Aur la cele mai vestite saloane de inventică de la Londra, Bruxel, Geneva etc.este o apă specială, de o noutate absolută, creată în laborator, cu proprietăţi biologice spectaculoase. Efectele benefice uimitoare ale Apei Echilibrate în Deuteriu- AED (DDW) se exercită atât asupra metabolismelor celulare pe care le îmbunătăţeşte spectaculos cat şi în controlul proliferării celulare în general şi cutanate în special si implicit prin controlul imbatranirii cutanate.

Ideea folosirii Apei Echilibrate in Deuteriu ( DDW) in productia de cosmetice s-a cristalizat la inceputul anilor 2000 , ca urmare a unui sir de intamplari deosebite aparute in perioada testarii dermatologice pe care ma angajasem sa o realizez cu aceasta apa.

1)- Echilibrarea şi ameliorarea statusului cosmetologic cutanat sub actiunea AED am constatat-o intamplator, cand o pacienta, colega de brasla medicala , a facut o eczema a fetei datorata produselor cosmetice , eczema care nu s-a rezolvat cu medicamentele de care dispuneam la acel moment dar s-a remis spectaculoe in cateva zile de utilizare a Apei Echilibrate in Deuteriu sub forma de comprese aplicate local ( in momentul respectiv am simtit prima data  nevoia de a putea utiliza  creme pe baza de DDW ).

2)- Efectele antimbatranire ale AED in lumea vegetala a fost rezultatul unui experiment ingenios, prin care s-au demonstrat de o manieră absolută efectele spectaculoase ale AED în lumea florală. Acest experiment  a fost realizat de Doamna C.T. din Bucureşti, care a pus două flori de  trandafir galben, aparent identice ca aspect şi vârstă, recoltate în acelaşi timp , în aceeasi manieră şi din aceeasi plantă, în două recipiente identice în care în prealabil turnase cantităţi egale de lichid, astfel: apă obişnuită într-un recipient şi apă echilibrată în deuteriu în celălalt recipient. După introducerea cozilor florilor, ficare în recipientul său, Doamna C.T. a dat în cameră cu insecticid, a încuiat casa şi a plecat pentru opt zile în concediu, fără ca cineva să mai poată intra în casă. Experimentul s-a derulat într-o perioadă în care în Bucureşti temperaturile au tins spre 39 grade Celsius. La înapoierea din vacanţă, peste 8 zile, doamna C.T. a avut imensa surpriză să constate că floarea din recipientul cu apă obişnuită era moartă şi uscată (foto 1) în timp ce floarea din recipientul conţinând apă echilibrată în deuteriu era vie şi arăta foarte proaspătă, ca şi cum abia ar fi fost culeasă (foto 2).

Acesat a fost al doilea moment in care ma-m gandit la beneficiile pe care le-ar putea aduce, pentru pastrarea frumusetii cutanate , posibilitatea de a putea folosi produse cosmetice in care Apa Echilibrata in Deuteriu( DDW) sa fie continuta in cantitati cat mai mari.

3) – Efectele de control ale proliferariilor celulare ale AED

Sunt ilustrate de cazul unuia dintre pacienţii noştri cu psoriazis generalizat, rebel la toate terapiile încercate: retinoizi aromatici, corticote-rapie locală, derivaţi de vitamină D, metotrexat, RE-fotochimioterapie etc. Rezistenţa la trata-mente şi extensia mare, invalidantă a bolii au determinat pacientul să ia decizia de a se sinucide şi din dorinţa de a-şi motiva gestul s-a autofilmat (foto 3) pentru a fi cât mai clar ce l-a determinat să ia o astfel de decizie. Din fericire, între momentul luării deciziei de a se sinucide şi momentul punerii în practică, pacientul a aflat de efectele miraculoase cutanate ale apei echilibrate în deuteriu şi ne-a solicitat o schemă de utilizare locală şi prin ingestie a AED. Spre marea bucurie a pacientului, după câteva săptămâni de utilizare a AED, leziunile cutanate s-au remis (foto 4), fapt ce l-a determinat să se autofilmeze din nou şi să ne aducă cele două fotografii şi evident, să renunţe la decizia de a se sinucide.

Am fost obligat sa cer pacientului meu sa se inveleasca in cearceafuri uidate cu AED, deoarece nu dispuneam de produse cosmetice medicale pe baza de AED pe care sa le pot utiliza .

Acesta a fost momentul in care am hotarat sa-mi folosesc cunostiintele si experienta de dermatolog pentru a imagina produse cosmetice medicale pe baza de Apa Echilibrata in Deuteriu , produse pe care sa le pot folosi atat pentru pastrarea frumusetii cat si pentru a aduce o usurare in multe dintre suferintele cutanate pe care le tratam in viata de zi cu zi .

Astfel s-a nascut Gama Deuteria Lux, de produse cosmetice medicale pe baza de

Apa Echilibrata in Deuteriu si asociatii complexe de principii active naturale pentru care  afiramatia de :

Unic în lume si indemnul de Pretuieste fiecare picatura mi se par a fi perfect fundamentate.

Produsele cosmetice medicale din gama Deuteria Lux, de o originaliate absolută şi cu efecte spectaculoase, oferite în cadrul programului Deuteria Cosmetics de îngrijire a pielii sunt rezultatul unor studii ştiinţifice profunde şi riguroase şi au la bază combinarea efectelor extraordinare  ale noului principiu activ acvatic DDW cu asociaţii complexe şi savante de principii naturale: esenţe, uleiuri, extracte, vitamine, în scopul păstrării şi restabilirii prospeţimii, senzualităţii şi suavităţii pielii răsfăţată cu eleganţa ştiinţei şi protejată cu forţa naturii împotriva uzurii prin stresul zilnic al vieţii moderne şi prin agresiunea soarelui, smogului şi poluanţilor citadini.

caracteristicile cosmeticelor medicale pe bazã de aed din gamele deuteria

În respectul deplin al consumatorilor şi al cerinţelor Cosmetologiei Medicale ca şi a nevoilor celor mai intime şi sofisticate ale pielii umane, se înscrie crearea Programului Deuteria Cosmetics de îngrijire a pielii, concretizat în geneza gamelor de produse cosmetice medicale Deuteria , al căror vârf de lance îl constituie gama Deuteria Lux. Gamele de produse cosmetice medicale Deuteria au la bază principiul activ acvatic de noutate absolută, cu efete miraculoase,  Apa superuşoară Echilibrată în Deuteriu – AED, asociată cu amestecuri savante şi complexe de principii active naturale, în scopul obţinerii unor produse cu eficacitate maximă şi efecte secundare reduse la minimum.

Produsele cosmetice medicale din gama Deute-ria contribuie la echilibrarea şi ameliorarea statu-sului cosmetologic cutanat  prin:

A – principiul activ acvatic de noutate absolută AED care îmbunătăţeşte rapid performanţele balanţei hidrice cutanate (fiind o apă super uşoară, echilibrată în deuteriu şi hipotonă se absoarbe mult mai repede şi în cantităţi mai mari în interiorul celulelor) exercitând un efect hidratant excelent, augmentat spectaculos de asocierea şi a altor principii active naturale emoliente şi hidratante astfel încât împreună să acţioneze după un mecanism cât mai apropiat de cel fiziologic;

B – îmbunătăţirea sub acţiunea AED a  utilizării glucozei şi a grăsimilor revitalizând metabolismul celular cutanat energetic şi constituţional;

C – controlul prin AED al proliferării celulare ce are consecinţe pe epiderm unde influenţează regenerarea celulară, pe derm unde modulează sinteza de colagen şi fibre conjunctivo-elastice şi pe producţiunile celulare cutanate (adesea cu semnificaţie degenerativă – scume, keratoze, papiloame etc); Pe ansamblu se realizeaza un excelent efect antiimbatranire.

D – conţin asociaţii complexe, selectate dintre principiile active naturale cele mai active, alese de aşa manieră încât să-şi potenţeze reciproc efectele benefice cutanate: hidratare, emoliere, energizare, revitalizare şi regenerare cu împiedi-carea apariţiei şi/sau dezvoltării ridurilor, catifelare, împrospătarea şi tonifierea cutanată, normalizarea funcţiei sebumului şi grăsimilor pielii, normalizarea metabolică cutanată, dublate de absenţa efectelor toxice, iritative şi/sau alergizante.

E – au proprietăţi de întindere foarte bune;

F – au penetrare transcutanatăa rapidă şi foarte bună, putând fi incluse în clasa vannishing;

G – permit o respiraţie foarte bună a pielii şi mucoaselor;

H – cresc puterea de apărare locală prin efectul imunomodulant al AED;

I – sunt recomandate pentru utilizarea pe pielea sensibilă datorită toleranţei cutanate excelente, amplificată de lipsa absolută a toxicităţii Apei Echilibrate în Deuteriu – AED şi deasocierea de alte principii active specifice şi necesare tenului sensibil;

J –  nu produc efecte secundare nedorite la utilizarea de lungă durată deoarece AED este complet netoxică şi neiritantă (fapt demonstrat de studiile de toxicitate acută şi cronică).Toate  prin-cipiile active naturale, incluse în produsele cosmetice medicale Deuteria, au fost selectate cu rigoare maximă şi doar cele confirmate prin teste specifice ca fiind neiritante şi netoxice au fost admise pentru a intra în compoziţia  produselor cosmetice medicale din gamele Deuteria. Toate produsele cosmetice medicale din gamele Deuteria au fost testate dermatologic cu profesionalism maxim, confirmându-se  tole-ranţa şi eficienţă deosebite ;.

– conţin factor de protecţie solară (pentru produsele care au necesitat), protejând de efectul agresiv al razelor ultraviolete A şi B;

L – au puterea ionilor de Hidrogen cu pH 5 (pentru produsele la  care aceasta a fost nece-sar) contribuind la restabilrea ţesutului cutanat sănătos şi viguros;

M – au eficacitate spectaculoasă şi toleranţă cutanată excelentă, producând o senzaţie plăcută la aplicarea pe piele.

Aceste produse nu au fost testate pe animale.

Testate de dermatologi

Informatii suplimentare:

www deuteriacosmetics.ro;