Cabinet Nedelcu Ioan

General Maior (r) Prof. Dr. Nedelcu Ioan, Membru al Academiei Americane de Dermatologie (www.drnedelcuioan.ro) 

 

  1. Care este povestea din spatele brandului Deuteria Lux? Ce v-a determinat sa creati o linie de dermato-cosmetice? Si cat de greu/usor v-a fost sa faceti asta in Romania?
  2.  

              Studiile asupra apei au aratat secrete uluitoare si in acelasi timp au pus in fata cercetatorilor noi mistere , foarte gtreu de descifrat. Astfel s-a constatat ca, in anumite conditii de laborator, in raport cu structura spatiala si modul de dispunere a moleculelor de apa in raporturile dintre ele, apa cu aceeasi alcatuire chimica, adica H2O, poate fierbe la 600 grade Celsius ( apa obisnuita de la robinet fierbe la 100 grade Celsius) si ramane in stare lichida la temperaturi de multe zeci de grade Celsius sub zero ( este vorba de asa numita polywater)

              Initial, apa cu continut scazut de  Deuterium,  generatoare de efecte biologice de intarziere a imbatranirii umane, a fost descoperita  studiind obiceiurilor populatiilor longevive din Iacutia si Abhazia. Aceste doua populatii, despartite in spatiu de peste 5.000 km, aveau in comun , ca stil de viata si obiceiuri alimentare ,doar bautul  de apa rezultata din topirea ghetarilor. In studiile asupra  apei de gheţar , cu un conţinut redus în Deuteriu,  efectele  biologice au fost atât de importante încât   au fost  considerate ca  reprezentând o descoperire de importanţă capitală , care a justificat  declanşarea unei competiţii fantastice de cercetare , pentru  obţinerea în laborator şi pe scară industrială a apei cu conţinut cât mai scăzut în deuteriu.

            Una dintre cele mai bune tehnologii  de scădere a concentraţiei de deuteriu şi implicit  de obţinere a   uneia dintre cele mai bune , poate cea mai bună,  apă cu conţinut redus de deuteriu, a fost imaginată de cercetătorii din România . Tehnologia romaneasca, brevetata,  a fost distinsa cu Medalii de Aur si Dipolome de Aur la cele mai prestigioase targuri de inventica din lume: Bruxelles, Londra, Geneva, etc. Ulterior, in alte tari, precum Argentina si SUA s-au imaginat btehnologii cara sa permita obtinerea apei saracite in deuteriu, dar aceste tehnologii nu se ridica la valoarea si fiabilitatea tehnologiei romanesti.

          Asadar apa saracita in deuteriu nu este o inventie omeneasca, omul doar a descoperit o tehnologie care sa permita prepararea, pe cale industriala, a unei ape sarcite in deuteriu standardizate, in conditii controlabile, reproductibile si in cantitati suficiente  care sa permita studii randomizate, cu rezultate superpozabile in conditii similare pe orice meridian al mapamondului. Apa saracita in deuteriu  s-a gasit,  in vremuri imemoriale, in cantitati atat de mari pe pamant incat urmele ei le gasim astazi in ghetarii proveniti din acele vremuri. Modul in care de-a lungul timpului apa de pe pamant s-a imbogatit in deuteriu si  si-a degradat proprietatile biologice este discutat. Intr-o recenta emisiune de la BBC se aprecia ca peste 25% din deuteriul de pe pamant este de  contaminare din compozitia cometelor care au gravitat pe langa Terra sau care s-au prabusit pe ea in vremuri foarte vechi.

       Am avut sansa deosebita de a constataunele dintre  efectele miraculoase ale Apei Echilibrate in Deuteriu.

      Rezultatul s-a concretizat prin crearea si punerea la dispozitia  consumatorilor a unei game de produse dermatocosmetice unice in lume , gama DEUTERIA LUX, care are la baza Apa cu continut redus (echilibrat ) in Deuteriu si asociatii complexe de principii active naturale, totul in lumina experientei de peste 30 de ani de dermatolg. Fiind dermatolog si in aceea perioada pe plan mondial se afceau primii pasi in conceperea produselor speciale numite dermatocosmetologice, am utilizat aceasta apa pentru realizarea gamei de produse  dermatocosmetice  DEUTERIA LUX,  care din 2003 si pana acum si-au dovedit efectele spectaculose .

           Am  brevetat produsele dermatocosmetice din gama Deuteria Lux ca produse unice , a caror unicitate rezida  din utilizarea noul principiu activ acvatic de noutate absoluta, cu efecte spectaculoase, apa cu continut redus ( echilibrat )  in deuteriu impreuna cu asociatii complexe de perincipii active  naturale , totul in lumina experientei de peste 30 de ani de dermatolg.

         Gama de produse dermatocosmetologice Deuteria Lux se adreseaza tuturor nevoilor pielii fetei si corpului,  de la ingrijirea tenului sesibil,  a celui normal,  uscat,  gras   la ingrijirea de noapte,   ingrijirea petelor pigmentare,  ingrijirea regeneratoare si antiimbatranire a tenului si a ochilor, terapia cearcanelor si pungilor de sub ochi  precum si terapia pielii corpului, a celulitei,   a pielii mainilor si picioarelor.

            Dermatita atopica, eczema copilului si adultului , vitiligo-ul si psoriazisul, acneea si tenul gras , tenul sensibil si uscat, cazurile de prurigo de cauza variata ( mancarimea cronica sau acuta a corpului) ca si diminuarea efectelor nedorite ale radioterapiei  anticanceroase ( radiodermita acuta si cronica)  si diminuarea efectelor nedorite ale arsurilor mici si usoare sunt doar cateva din domeniile de mare interes in care produsele din gama Deuteria Lux si-au dovedit efectul spectaculos .

               Aparitia gamei originale de produse dermatocosmetice Deuteria Lux a fost rezultatul acumularilor de informatii si experiente clinice rezultate din studiile personale si  s-a bazat pe reflexul dermatologilor, venit din vechimea specialitatii ca o trastura specifica acesteia, de a prescrie  creme, solutii, unguente s.a.m.d. care trebuiau preparate la farmecie, asa numitele „retete magistrale”. Valorificand experienta de „prescriitor de magistrale” am conceput formulele, le-am imaginat tehnologiile de productie, am realizat miniproductiile pilot, am testat efectele benefice si apoi am trecut prin toate furcile caudine, impuse de legislatia in domeniu, inainte ca un produs cosmetic sa poata fi marketat. Toate acestea au necesitat timp, perseverenta si pasiune, impartasite din belsug cu o mica echipa de entuziasti ( membrii familiei, prietenei, colaboratori, pacienti) care au fost alaturi, m-au incurajat , sustinut si ajutat permanent, astfel incat , acum, privind retrospectiv, am senzatia ca totul a venit de la sine, fara piedici birocratice sau adversitati meschine. Ca un facut, de fiecare data cand aveam impresia ca o problema ar fi prea greu de rezolvat, aparea cate cineva care sa-mi marturisesca cat de incantata este de efectele benefice ale cremelor deuteria pe care le-a incercat si astfel entuziasmul imi revenea , oferindu-mi forta perseverentei necesare oricarei realizari unice.

 

 

  1. Programele de tratament pe care le propuneti (pentru ten gras si acneic, normal si uscat etc) contin produse care au in comun apa saracita in deuteriu. Care sunt beneficiile/ proprietatile „apei vii” in general si domeniul cosmetic?

 Apa cu continut redus ( echilibrata ) in Deuteriu  este un principiu activ cosmetic de noutate absoluta, cu efecte uimitoare:

-intervine in utilizarea glucozei, colesterolului si grasimilor si imbunatateste metabolismul pielii;

-este  implicata in multiplicarea regenerativa a celulelor stratului superficial al  pielii  (epiderm) dar si in inmultirea fibroblastilor, celulele majoritare ale stratului mijlociu al pielii ( derm) care raspund  de  sinteza de colagen , tesut elastic si acid hialuronic;

-exercita un excelent efect hidratant, fiind o apa hipotona se absoarbe mult mai repede si in cantitati mai mari in interiorul celulelor;

– intarzie imbatranirea celulara: in experimente a crescut de 3-4x speranat de viata a florilor si a dublat speranata de viata a cobailor;

         Cea mai la indemana modalitate de a beneficia de efectele spectaculoase ale Apei Echilibrate in Deuteriu este de a folosi pentru ingrijirea zilnica a tenului, pielii corpului, mainilor si picioarelor   produse dermatocoasmtice din gama Deuteria Lux            

  1. Care sunt principiile prin care actioneaza?

      4. Ce alte ingrediente mai contin produsele?

 Pasii  de ingrijire a tenului trebuie sa respecte cerintele regulilor de cosmetologie. Exceptiile sunt rarae , dar ca orice regula si regulile de ingrijire cosmetica beneficiaza de exceptii. Diferentele constau in tipul de  ten si tipul de produs cosmetic adecvat tipului de ten.

 a)- Pentru un ten tanar, vom acorda mai multa atentie produselor de curatare sau eventual celor de hidratare si de protectie impotriva factorilor de agresiune exterana:  frig, umezeala, curenti de aer rece, smog, poluianti , praf, raze ultraviolete si infrarosii. Tinerele sunt mult mai deschise  la un stil de viata cu petrecerea unei mari parti de timp in aer liber si cu expunerea la factorii fizici a unei suparafete de piele semnificativ ma mari decat femeile mature sau varstnice. Aceste solicitari ale rezervei biologice cutanate trebuiesc echilibrate prin utilizare de produse cosmetice adecvate tipului de ten si de nevoie cutanata,;

 DEUTERIA LUX  crema pentru ten normal si ten uscat: Asociaza efectele -apei echilibrate in Deuteriu cu excelentele efecte emoliente  si antioxidante ale Uleiurilor naturale Vegetale (Jojoba, Masline, Seminte de strugure)  Vitaminei E si Extractului de Aloe  Vera.. Tripeptidele -3 amelioreaza ridurile cu 50% si sporesc cu 119% sinteza de colagen a fibroblastilor umani. Prin Acidul Hialuronic (sarea  silanolica)   creste cu 22 % hidratare cutanata  iar Ceramidele -3 si lipidele din lapte reconstruiesc bariera lipidica a pilelii crescand hidratarea cu 25% si  scazand pierderea insensibila de apa prin piele cu 11%

 – DEUTERIA LUX  crema pentru ten sensibil: Asociaza efectele -apei echilibrate in Deuteriu cu cele ale amestecului de Ceara  de tarate  de Grau cu Shea Butter si Argan  Oil care  reduc  cu 30% a efectele histaminice  generatoare ale  senzatiei de mancarime cutanata  si cu 60% a efectele  inflamatorii cutanate la care se adauga efectul de hidratare cu 22 % al silanolilor de acid hialuronic  si cele  ale ceramidelor -3 si lipidelor din lapte care reconstruiesc bariera lipidica a pilelii crescand hidratarea cu 25% si  scazand pierderea insensibila de apa prin piele cu 11% .

       Uscaciunea difuza  apielii corpului si mainilor este frecventa la fetele tinere care nu se hidrateaza suficient sau care folosesc geluri si sapunuri foarte agresive, care lasa pielea “scataind de curata”.

– DEUTERIA LUX  crema hidratanta si emolienta pentru corp: Asociaza efectele -apei echilibrate in Deuteriu cu proprietatile emoliente si antioxidante  ale Uleiurilor Naturale Vegetale ( Migdale dulci, Jojoba,  Seminte de Strugure ) cu cele antioxidante  ale Vitaminei E.  Amestecul de Ceara  de tarate  de Grau cu Shea Butter si Argan  Oil   reduce  cu 30% a efectele histaminice  generatoare ale  senzatiei de mancarime cutanata  si cu 60% a efectele  inflamatorii cutanate la care se adauga efectul de hidratare cu 22 % al silanolilor de acid hialuronic  si cele  ale ceramidelor -3 si lipidelor din lapte care reconstruiesc bariera lipidica a pilelii crescand hidratarea cu 25% si  scazand pierderea insensibila de apa prin piele cu 11%

      Celulita sau aspectul de coaja de portocala al pielii de pe fese si coapse este o suferinta cutanata care incepe sa apara inca de la pubedrtate si este agravata de anticonceptional, purtatul tocurilor inalr sau a pantalonilor foarte stramti.

DEUTERIA LUX  crema anticelulitica si de crestere a tonusului cutanat: Asociaza efectele -apei echilibrate in Deuteriu cu proprietatile de reducere cu 32-37% a aspectului de coaja de portocala ale amestecului de Maltodextrina cu Extract de seminte de Paulina Cupana . Alginatul de  Xilanoetriol si Cafeina  exercita o foarte puternica actiune de topire a grasimilor din celulele grasoase ale pielii determinand reducerea aspectului de celulita iar in asociere  acidul Linoleic Izomerizat si Lecitina reduc celulita la 96% dintre utilizatori iar la 70% dintre ei produc un efect vizibil de slabire.

 b)-Un ten matur va avea nevoie de o crema  de noapte , o crema de c ontur ochi si eventual anticearcane si antipungi sub ochi care sa fie din ce in ce mai bogata  in principiia active regeneratoare , uleiuri vegetale esentiale , antioxidanti, etc.

     DEUTERIA LUX  crema de noapte: Asociaza efectele  regeneratoare excelente  ale apei echilibrate in Deuteriu cu proprietatile emoliente si antioxidante  ale Uleiurilor Naturale Vegetale ( Migdale dulci, Jojoba, Masline, Seminte de Strugure ) cu cele ale Vitaminelor A,E,F si ale Extractului de Aloe Vera. Prin Ceramidele -3 si lipidele din lapte se  reconstruieste bariera lipidica a pilelii crescand hidratarea cu 25%. Glicoproteinele din Drojdia de Bere si Colagenul hidrolozat din compozitie refac , hranesc si calmeaza peste noapte tenul iar  Acidul Hialuronic ( sarea silanolica) creste  hidratarea pielii cu 22% 

     DEUTERIA LUX  crema anticearcane anti Pungi sub Ochi: Asociaza efectele -apei echilibrate in Deuteriu cu proprietatile de reducere cu 35% in 8 saptamani a cercurilor intunecate si a pungilor de sub ochi determinate de Hidrolizatul din tarate de Orez asociat cu Oxidoreductaze si Proteine din Soia. Amestecul de Ceara  de tarate  de Grau cu Shea Butter si Argan  Oil   reduce  cu 30% a efectele histaminice  generatoare ale  senzatiei de mancarime  si umflare cutanata  palpebrala si cu 60% a efectele  inflamatorii cutanate,  ameliorand  deficitele de micdrocirculatie din pleoape  care stau la baza aparitiei pungilor si cearcanelor de sub ochi

        DEUTERIA LUX  crema  de contur Ochi: Asociaza efectele -apei echilibrate in Deuteriu cu efectul de hidratare al ceramidelor -3 si lipidelor din lapte care reconstruiesc bariera lipidica a pilelii crescand hidratarea cu 25% si  scazand pierderea insensibila de apa prin piele cu 11% . Amestecul de Ceara  de tarate  de Grau cu Shea Butter si Argan  Oil   reduce  cu 30% a efectele histaminice  generatoare ale  senzatiei de mancarime  si umflare cutanata  palpebrala si cu 60% a efectele  inflamatorii cutanate. Extractul de microalge  reduce rapid ridurile prin cresterea  cu 67%  a  sintezei de colagen in piele si scade  cu 46%  a rata de moartea  a fibroblastilor cutanati, determinand rapid diminuarea ridurilor de tip laba de gasca  de la coada ochilor. 

  c)-, un ten si mai matur  va asocia treptat si o crema antirid antiimbatranire cutanata care sa contina principii active dovedita ca sunt cu adevarat regeneratoare .

DEUTERIA LUX  crema antirid /antiimbatranire cutanata: Asociaza efectele  spectaculoase a trei principii active:  apa echilibrata in Deuteriu , peptidele antirid de tipul celor   din Veninul de Vipera de Templu  care in experiment inhiba cu 82 % contractia muschilor pielii raspunzatori de aparitia ridurilor, adica are 82% din puterea toxinei botulinice si  extractul de mocroalge care reduce rapid ridurile prin cresterea  cu 67%  a  sintezei de colagen in piele si scade  cu 46%  a rata de moartea  a fibroblastilor cutanati  . La acestea se adauga efectele regeneratoare ale Uleiurilor Vegetale ( Jojoba, Masline, Seminte de Strugure), Vitaminele A si E , Extractul de Aloe Vera si Coenzima Q10

 DEUTERIA LUX Crema de gomaj este utiala pentru toate tipurile de ten, diferenta constand doar in agresivitatea cremei ( crema de gomaj superficial sau crema de gomaj profund),  in durata si intensitatea presiunii  de apasare folosite in timpul gomajului si mai ales de asocierea sau non asocierea de  dermatoze care sa impuna regulii speciale de gomaj

       Pentru un ten gras si acneic se pot face urmatoarele obsevatuii, vis-a vis de produsele dermatocosmetice DEUTERIA LUX:

a)-Exista forme usoare, medii si forme grave de acnee . Pentru formele usoare , obisnuite de acne  este posibile terapia cu produse dermatocosmetice  eficiente care sa controleze in timp acneea prin reducerae cantitatii de sebum si mai ales prin normalizarea  calitatii sebumului produs , asa cum de  exemplu fac  dermatocosmeticele din gama Deutreia Lux. DEUTERIA LUX  crema pentru ten gras si acneic asociaza efectele excelente  ale apei echilibrate in Deuteriu de influentare  a metabolismului grasimilor cu reducerea cu 46% in 3 luni a secretiei de sebum generate de fitosterolii  din amestecul de Argan Oil cu Extractele  de Palmier Pitic American  si  Susan Indian.  Extractul de Germeni de Grau reduce iritatia si netezeste  tenul acneic, iar  Acidul Hialuronic ( sarea silanolica) creste  hidratarea pielii cu 22%  . La acestea da adauga efectele de control a inflamatiei si de curatre a emulsiei demachiante  si lotiunii tonice Deuteria lux pentru ten gras si acneic care se asociaza efectului benefic al exfolierii cu crema de gomaj profund Deuteria Lux.

 b)-Formele medii si grave de acne si mai ales consecintele lor cicatriceale vor fi tratate conform indicatiilor medicului specialist dermatolog.

          Cremele Deuteria Lux pentru maini, Deuteria Lux pentru picioare si crema de gomaj Deuteria Lux  , crema anticelulitica si de crestere a tonusuui cutanat Deuteria Lux si nu in ultimul rand Crema Deuteria lux hidratanta si emolienta pentru corp aduc beneficii spectaculoase in ingrijirea si tratarea zonelor si suferintelor specifice. 

 5. Ce reactie au starnit aceste produse unice la congresele internationale?

 De-a lungul timpului, incepand din anul 2002, anul  cand am facut primele comunicari peste hotare, la Atena,  ori de cate ori am avut ocazia, in tara si sin strainatate, am vorbit oficial sau neoficial despre dermatocosmeticele pe baza de apa saracita in deuteriu.   Am prezentat lucrari referitoare la virtutile dermatocosmeticelor cu apa saracita in deuterium la numeroase congrese nationale si internationale , cele mai recente prezentari fiind in cursul anului 2011  in America ( printr-o companie specializata care promoveaza si apa saracita in deuteriu produsa la Rm. Valcea) dar si la Congresul Mondial de Anti Aging, Dermatologie Estetica si Medi Spa de la Monaco. De fiecare data produsele au fost primite cu u n interesz deosebit.

 6. Produsele au fost solicitate si in afara tarii sau sunt vandute doar in Romania?

Solicitari sunt din Canada, SUA, Emiratele Arabe, Japonia, Franta, Austria. In aceste tari am trimis seturi complete de produse din gama Deuteria Lux insotite de materialele documentare  solicitate  si se deruleaza  activitatile obligatorii , necesare si specifice fiecarei tari pentru a se putea marketa un nou produs dermatocosmetic in tara respectiva. 

  1. Mi s-a spus de multe ori sa evit folosirea lotiunii tonice, eu avand dermatita seboreica. Cine ar trebui sa foloseasca acest produs?

         Normele de cosmetologie cer ca inrijirea tenului sa se faca in trei pasi: curatre, tonifiere si tratament. Acesti pasi sunt obligatori daca dorim sa avem un ten frumos si sanatos. In cosmetologie, trebuie sa tinem seama de faptul ca tenul nu este un foarte mare iubitor de apa si sapun iar  pentru a suplini acest neajuns, au fost create emulsiille demachiante si  lotiunile tonice.

    Eu, dermatolog fiind, am studiat compozitia a numeroase tipuri de lotiuni tonice si am fost aproape constant nemultumit. Am hotarat se creez un nou produs pe care l-am botezat „ lotiune-ser”. Acest  produs ,de noutate absoluta,  contine concentratii corespunzatoare  din principiile active din seruri asociate cu principiile clasice tonifiante cele mai bune, specifice  lotiunilor tonice.

             Toate cremele din gama Deuteria Lux vor  fi precedate de curatarea tenului  cu Emulsiile Demachiante Deuteria Lux adecvate tipului de ten .

           Dupa curatarea tenului recomandam, cu deosebita putere, folosirea  produsele adecvate tipului de ten, realizate in lumina celui mai nou concept cosmetologic pe care

 l-am  creat si lansat in premiera mondiala, adica “Deuteria Lux Lotiune tonica –ser” .

In gama Deuteria Lux exista 3 tipuri de lotiuni –ser, adecvate pentru cele tei tipuiri impportante de ten , adica Lotiune tonica-ser pentru ten normal, Lotiune tonica ser pentru ten gras si acneic si respectiv Lotiune tonica ser pentru ten sensibil.

                   O mentiune speciala aduc pentru Lotiunea -ser Deuteria lux pentru ten sensibil, care a dovedit un efect spectaculos de anulare aproape instantanee a senzatiei de mancarime, de diverse cauze, dar mai ales a dovedit ca poate diminua spectaculos senzatia de  durere care insoteste terapiile laser Fraxel Re:store si Fraxel -Radiofrecventa ( E-Matrix),etc.  Crema DEUTERIA lux pentru ten sensibil s-a dovedit un excelent mijloc de hidratare a pielii dupa terapiile laser, exercitant in acelasi timp un puternic efect antiinflamator care sporeste spectaculos confortul pacientului dupa terapiile laser si peeling-uri chimice reducand intr-un procent mare  riscul aparitiei hiperpigmentarilor postinflamatorii.