22.08.2010 | Author: Nedelcu Ioan | Posted in ArticoleSfatul Medicului

LASERUL BIOREGENERATOR CU LUMINA RECE

LED –Triwings

 

TERAPIA VIITORULUI

G-ral Mr. ( r) Prof. Dr.  Nedelcu  Ioan

Organismul viu este o structura energetica complexa, in interiorul careia starea de sanatate este definita prin capacitatea de a se pastra, la valori normale, potentialul energetic.  Sistemul viu este un sistem deschis, supus schimburilor permanente cu mediul inconjurator agresiv. Datorita multiplelor agresiuni din mediul extern si intern, starea energetica normala tinde sa fie distrusa si atunci cind organismul se dovedeste incapabil sa-si restabileasca valorile energetice nominale, apare starea de boala.

Reechilibrarea deficitului energetic din starea de boala presupune aport energetic exogen prin cuante energetice cu putere si lungimi de unda identice cu cele care lipsesc din organism. Aceasta reechilibrare energetica se poate realiza prin cel putin 3 cai:

–          aport  alimentar cu alimente bogate in structuri care sa produca, prin metabolizare, acele cuante energetice care sunt deficitare;

–          administrarea de substante chimice din exterior – medicamente – care sa produca pe cale chimica cuantele energetice de care este nevoie pentru vindecare ;

–          administrarea directa , din exterior, a cuantelor energetice cu valori de putere si lungime de unda identice ce cele care sunt deficitare  si de care este nevoie pentru vindecare;

Primele 2 cai de reechilibrare energetica in scopul vindecarii sunt cunoscute si utilizate de foarte mult timp. Au avantajul de a fi bine cunoscute si relativ usor de administrat dar au si marele dezavantaj ca in urma metabolizarii, obligatorii pentu ca sa se produca calitatea si cantitatea necesare de energie vindecatoare, se genereaza numeroase structuri intermediare si/sau deseuri cu actiuni extrem de nocive, care de multe ori aproape ca anuleaza efectul benefic scontat initial.

A3-a cale, cea a administrarii directe a cuantelor energetice vindecatoare, cu puterea si lungimea de unda identice cu cele care lipsec, reprezinta o cale extrem de “curata”, care nu intoxica, nu produce deseuri, este potrivita pane la identitate cu necesarul, este extrem de facil de administrat si perfect, rapid si direct vindecatoare. Aceasta este ratiunea pentru care laserii bioregeneratori cu lumina rece sunt considerati a reprezenta terapia viitorului.

Mecanismul de actiune al LED terapiei este localizat in interiorul mitocondriei, organitele aflate intracitoplasmatic (in interiorul celulelor) si raspunzatoare de productia de  energie a celulei.

Lumina rece a LED este absorbita in interiorul mitocondriei de catre structurile cunoscute sub numele de citocromoxidaze C, care sunt principalul fotoacceptor din organism. Rezultatul acestei fotoacceptari este de  sporire a acctivitatii  lantului respirator pe baza de transport de electroni. Mitocondria primeste cate un electron de la fiecare 4 molecule de citocromoxidaza C. Acesti 4 electroni vor fi transferati unui atom de oxigen cu care vor construi o molecula de  apa. Procesul necesita concomitent legarea a 4 protoni din interiorul mitocondriei pentru a construi molecula de  apa, concomitent cu expulzia spre exteriorul mitocondriei  a alti 4 protoni, construid un potential transmembranar protonic care ajuta enzima ATPaza sa construiasca o molecula de ATP (substratul energetic celular). Consecinta acestor modificari biochimice este de sporire a metabolismului celular( deci de activare functionala celulara) al principalelor tipuri celulare cutanate : melanocite, keratinocite, fibroblasti concomitent cu reducerea sintezei de radicali liberi ( principalul agresor distructiv al membranelor celulare(  si al celulelor), producator de imbatranire celulara .

Asltfel spus, absorbtia cuantelor energetice de lumina rece LED se concretizeaza prin urmatoarele actiuni biologice benefice:

–          Creste activitatea mitocondriala cu sporirea sintezei de ATP si NADH

–          Repolarizeaza membranele celulare

–          Reduce radicalii liberi

–          Produce neocolageneza

–          Produce neoangiogeneza

–          Creste microcirculatia

–          Elibereaza citokine antiinflamatorii

–          Reduce activarea agentilor de distrugere a colagenului ( Matrix Metaloproteinaze)

–          Actioneaza pe fibrele nervoase blocand transmisia impulsurilon nociceptive ( durere) pe fibrele nervoase C ( are actiune puternica  de  blocare a aparitiei durerii).

Dispozitivul  de terapie cu lumina rece LED TRIWINGS este cel mai nou si cel mai puternic dintre cele construite pana in prezent . Daca toate celelalte dispozitive aflate in uz utilizeaza 1 sau 2 sau cel mult 3 culori, LED TRIWINGS utilizeaza 5 culori, deci 5 grupuri diferite de cuante energetice, cu un camp de aplicatie foarte larg, extrem de eficace si spectaculos.

Lumina VIOLETA , cu lungimea de unda intre 415 si 470 nm, actioneaza la nivelul stratului superficial al pielii- epidermul, incare patrune pana la 0,2-0,5mm. Lumina Violetea actioneaza asupra porfirinelor, eumelaninei , feomelaninei, melanocitelor, keratinocitelor si celulelor Langerhans. Actiunea asupra porfirinelor determina distrugerea Propionibacterium Acnes ( activeaza coproporfirina III, sintetizata de propionibacterium , care omoara secundar propionibacterium Acnes) si are un efect foarte bun in tratamentul acneei.

Lumina Violeta activeaza eliberarera  melaninei  si sporeste activitatea melanocitelor.

Lumina ALBASTRA , cu lungimea de unda intre 470 si 590 nm, actioneaza la nivelul stratului superficial al pielii- epidermul, in care patrunde cel putin 0,5 mm. Lumina Albastra actioneaza asupra porfirinelor, melanocitelor si keratinocitelor. Lumina Albastra sporeste sinteza de eumelanina , feomelanina, omoara stafilococcul auriu si ajuta procesele de vindecare a ranilor indepartand riscul suprainfectiei.

Lumina GALBENA, cu lungimea de unda intre 590 si 630 nm, actioneaza la nivelul epidermului dar si al dermului, patrunzand pana la 2 mm. Lumina Galbena activeaza  functiile mitocondriilor, fibroblastilor, foliculilor pilari,glandele sebacee, glandele care produc transpiratia, glandelor apocrine, vaselor limfatice si sanguine precum si asupra melanocitelor. Lumina Galbena reduce ridurile periorbitare, reduce eritemul si hiperpigmentarile si sporeste sinteza de colagen si fibre elastice. Lumina Galbena reduce sinteza enzimelor de metabolizare a colagenului( colagenase)( MMP-1); induce repolarizarea membranelor celulare; sporeste ezvoltarea epidermului prion cresterea productiei unor factori de crestere cum ar fi :Transforming Growth Factor Alpha ( TGFalpha) si Keratinocyte Growth Factor (KGFsauFGF-7) pr4odusi de fibroblastii dermali; sporeste sinteza de fibronectina, colagen, glicozaminoglicani, elastina, glicoproteine si proteoglicani.

Lumina ROSIE, cu lungimea de unda de peste 650 nm actioneaza la nivelul epidermului si dermului patrunzand pana la 8mm. Lumina Rosie actioneaza asupra fibroblastilor, osteoblastilor, mastocitelor si asupra papilelor dermice. Lumina Rosie sporeste activitatea de sintezqa a ATP si NADH a mitocondriilor; mareste activitatea fibroblastilor, sinteza de colagen si germinarea papilei dermice ; stimuleaza degranularea mastocitelor si creste productia de factori de crestere a fibroblastilor; sporeste activitatea melqanocitelor cu o mai buna difuziune a melaninei;mareste actiunea filamentelor de vimectina de mentinere a formei celulare; sporeste mentinerea integritatii citoplasmei si stabilizeaza interactiunile citoskeletale; contribuie la o mai buna comunicare intre organite si citoplasma, faciliteaza interactiunea  complexa dermoepidermica; sporeste actiunea complexelor moleculare de adeziune  desmozomala care ataseaza la proteinele de adeziune desuprafata celulara la filamenteleintracelulare  de keratina citoskeletala; sporeste calitatea conexiunii intre celulele epiteliale adiacente ale pielii.

Lumina PORTOCALIE, rezulta din insumarea luminii galbene cu cea rosie,adica insumarea de lungime de unda de la 590 la peste 650 emise concomitent. Lumina Portocalie actioneaza de la 2mm si pana la 8 mm, tintele sale fiind reprerzentate de insumarea tintelor luminii galbene (activeaza  functiile mitocondriilor, fibroblastilor, foliculilor pilari,glandele sebacee, glandele care produc transpiratia, glandelor apocrine, vaselor limfatice si sanguine precum si asupra melanocitelor) cu cele ale luminii rosii (actioneaza asupra fibroblastilor, osteoblastilor, mastocitelor si asupra papilelor dermice). Efectele biologicwe ale luminii Portocalii sunt aceleasi cu cele ale luminii galbene si rosii dar potentate prin sinergie functionala.

Indicatiile tratamentului cu lumina rece LED TRIWINGS sunt multiple:

–          terapia antiinflamatorie ( dermite de contact, eczeme, psoriazis, etc.,)

–          tratamentul celulitei –in asociere cu Radiofrecventa tripolara

–          tratamentul cicatricilor ( chirurgicale, Keloide, )

–          terapia bratului gros postchirurgical dupa chirurgia cancerului de san

–          terapia antialgica( terapia durerii)

–          terapia de imbunatatire a apararii imune ( herpes, afte, etc)

–          tratametul unor boli autoimune ( vitiligo)

–          terapia antiimbatarnire ( bioregenerarea pielii fotoimbatranite, Bioregenerarea faciala, decolteu, gat, dosul mainilor, stregerea ridurilor-laba de gasca, etc.,)

–          terapia vergeturilor vechi si noi ( cea mai eficienta metoda a momentului)

–          imbunatatirea paraliziei faciale

–          terapia antistress si a depresiei de iarna, etc.,

–     terapia cancerelor cutanate ( epiteliom bazocelular) si leziunior

precanceroase ( keratoze actinice extinse, boala Bowen ) in asocierea cu ALA

–     terapia caderii parului

–     terapia dishidrozei si a transpiratiei in exces mai ales pentru  zonele in care nu se

poate aplica toxina botulinica ( Botox )

Tratamentul este complet nedureros, genereaza o stare de bine psihic si reprezinta poate una dintre cele mai placute si eficiente terapii, terapia viitorului .